SEGRE

PANORAMA

Últim adéu a Alfredo Pérez Rubalcaba, que va ser incinerat ahir en una cerimònia íntima

Més de 8.000 ciutadans acomiaden l’exvicepresident socialista al Congrés || Els reis emèrits, l’expresident Felipe González, Miquel Iceta i altres personalitats es reuneixen al voltant del seu fèretre

Moment en què el fèretre d’Alfredo Pérez Rubalcaba va abandonar el Congrés, ahir.

Moment en què el fèretre d’Alfredo Pérez Rubalcaba va abandonar el Congrés, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc després de les dos del migdia d’ahir, el fèretre amb les restes mortals de l’exvicepresident del Govern central Alfredo Pérez Rubalcaba van traspassar la Porta dels Lleons del Congrés dels Diputats a coll d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Un silenci únicament trencat pels aplaudiments dels centenars de ciutadans que esperaven el moment per donar l’últim adéu a l’exlíder dels socialistes es va apoderar de la Carrera de San Jerónimo de Madrid. Durant les hores que va durar el vetllatori al Saló dels Passos Perduts del Palau del Congrés, més de 8.000 persones van desfilar davant del fèretre de Rubalcaba. Així mateix, nombroses personalitats també van rendir els seus respectes al que va ser definit com a defensor de la democràcia i de la llibertat. Els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia, la infanta Elena, l’expresident del Govern central Felipe González, l’exvicepresident Alfonso Guerra, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, l’exsocialista Soraya Rodríguez o el líder de Ciutadans, Albert Rivera, van ser alguns dels que es van deixar veure ahir al vetllatori de Rubalcaba. També el president de l’Executiu central, Pedro Sánchez, o la presidenta del Congrés, la popular Ana Pastor, van passar hores al davant del taüt, igual que ho van fer ja divendres a la nit. En representació dels independentistes catalans, el president del PDeCAT, David Bonvehí, i l’exsenadora Marta Pascal van mostrar els seus respectes a Pilar Goya, viuda de Rubalcaba. Igualment, va visitar la capella ardent el primer ministre de Portugal, el també socialista António Costa.

Tots el que ho van desitjar van poder deixar estampades les seues condolences en un llibre que es va col·locar al pati del Congrés. Se’n va situar un altre a l’interior de la Cambra Baixa, reservat per als familiars i representants institucionals que van voler acomiadar-se per escrit de l’històric polític socialista.

Instal·len dos llibres perquè puguin deixar per escrit l’últim adéu ciutadans i personalitats polítiques

Després de finalitzar el vetllatori al Palau del Congrés, les persones properes a l’exdirigent del PSOE es van donar cita en una cerimònia de comiat, que es va celebrar en la més estricta intimitat per desig exprés de la família. A continuació, les restes mortals de l’exvicepresident socialista Alfredo Pérez Rubalcaba Rubalcaba van ser incinerades.

Un home llança papers al fèretre i exigeix parlar amb Pedro Sánchez Un dels ciutadans que van anar a visitar la capella ardent d’Alfredo Pérez Rubalcaba va llançar uns quants papers davant el fèretre del polític socialista i va exigir reunir-se amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, que presenciava l’escena a pocs metres de distància. Llavors, el també secretari general del PSOE es va aixecar del seient i es va adreçar a aquest ciutadà. Aleshores, el va agafar del braç i el va traslladar a una estada adjacent per parlar amb ell. Tant el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, com la número 2 dels socialistes, Adriana Lastra, van acompanyar Sánchez en la breu trobada amb aquest home. Segons van explicar fonts de l’Executiu central, la intenció d’aquest ciutadà era fer arribar al cap de Govern una qüestió judicial que l’afecta. L’incident va acabar sense problemes i Sánchez es va reincorporar al vetllatori minuts després.

tracking