SEGRE

PSOE NEGOCIACIÓ

Batet critica el bloqueig en l'elecció d'Iceta al Senat

Acusa ERC i Cs de “fer la pinça” || Calvo crida a “rematar” el treball del PSOE a les generals amb una altra victòria el 26-M

Presentació de les candidatures de Compromís, ahir.

Presentació de les candidatures de Compromís, ahir.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Política Territorial en funcions, Meritxell Batet, va arremetre ahir contra l’actitud “intolerable” d’Esquerra Republicana i de Ciutadans, formacions que s’han mostrat reticents a votar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador per designació autonòmica perquè pugui ocupar la presidència del Senat, tal com desitgen els socialistes. En aquest sentit, els va acusar de “fer la pinça” i d’entendre únicament “el llenguatge del xantatge i del mercadeig”.

En un acte de partit a Barcelona, Batet va afirmar que ERC i Cs estan utilitzant les institucions de manera partidista i va advertir que “quan es fa un ús partidista de les institucions, s’està danyant la democràcia”. Amb tot, la dirigent socialista va insistir en la necessitat que Iceta substitueixi el popular Pío García-Escudero al capdavant de la Cambra Alta, perquè “seria indiscutiblement bo per a Catalunya i per al conjunt d’Espanya”. D’altra banda, la vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, va animar a “rematar la feina” i aconseguir una nova victòria per al PSOE. “Estem davant d’una oportunitat única de coordinar la política estatal i autonòmica”, va remarcar Calvo en un míting a Fuenlabrada.

tracking