SEGRE

REGNE UNIT UNIÓ EUROPEA

Boris Johnson es postula com a candidat per succeir Theresa May

S’uneix a la llista de líders ‘tories’ a dirigir el partit || La ‘premier’ fixarà el calendari de la seua sortida després de l’última votació sobre el Brexit, al juny

Imatge d’arxiu de l’exministre d’Exteriors britànic Boris Johnson.

Imatge d’arxiu de l’exministre d’Exteriors britànic Boris Johnson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre britànic Boris Johnson va confirmar ahir que es presentarà com a candidat a liderar el Partit Conservador quan la primera ministra, Theresa May, abandoni el càrrec.

“Per descomptat, aniré per això”, va dir l’antic alcalde de Londres i exministre d’Exteriors, de 54 anys, durant una trobada amb empresaris a Manchester (Anglaterra), va informar la cadena BBC.

La cap de Govern conservadora va avançar al març que dimitirà si el Parlament recolza l’acord del Brexit a què ha arribat amb Brussel·les, si bé no ha fixat un full de ruta en cas que no s’aprovi.

Johnson va liderar la campanya a favor de la ruptura amb la Unió Europea (UE) abans del referèndum del juny del 2016 i ha defensat en diverses ocasions que un Brexit sense acord compliria la voluntat dels electors en aquell plebiscit.

Tot i així, el mes de març passat va votar a la Cambra dels Comunes a favor de ratificar el pacte que May ha segellat amb la UE, un text que rebutja l’ala més euroescèptica dels conservadors i que encara està pendent de ser aprovat.

A banda de Johnson, també han anunciat la seua intenció de presentar-se a unes eventuals primàries conservadores l’antiga ministra de Treball i Pensions Esther McVey i el titular de Desenvolupament Internacional, Rory Stewart.

Altres ministres, com el d’Interior, Sajid Javid, el de Medi Ambient, Michael Gove, i el d’Exteriors, Jeremy Hunt, apareixen també en la majoria de les llistes de possibles candidats dels mitjans britànics.

Davant de la paràlisi en la qual està sumit el procés per ratificar l’acord del Brexit, en els últims dies ha augmentat la pressió al Partit Conservador perquè la primera ministra estableixi una data concreta per a la seua renúncia.

May es va reunir ahir amb l’anomenat Comitè 1922, que reuneix els diputats tories sense càrrec en el gabinet de Govern i que controla els processos interns de la formació. Segons el seu president, Graham Brady, May fixarà un calendari per a la seua sortida del càrrec a començaments de juny després de l’últim intent de tirar endavant al Parlament l’acord del Brexit.

tracking