SEGRE

El PSOE guanya les eleccions i Puigdemont i Junqueras empaten amb dos eurodiputats

Junqueras empaten amb dos eurodiputats
Segons apunta l’enquesta de Metroscopia per a SEGRE i set diaris més d’arreu de l’Estat

Encuesta de Metroscopia para SEGRE y otros siete diarios de todo el Estado

Encuesta de Metroscopia para SEGRE y otros siete diarios de todo el Estado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE tindrà una clara victòria a les eleccions europees, en les quals les candidatures encapçalades per Oriol Junqueras i Carles Puigdemont empataran amb dos eurodiputats cada una, segons augura el sondeig electoral elaborat per Metroscopia per a vuit diaris de tot l’Estat, entre els quals SEGRE.

En concret, estima que el PSOE s’imposarà amb un 30,8% dels vots, un resultat que superaria en 2,1 punts l’obtingut el 28 d’abril passat als comicis estatals. D’aquesta manera, els socialistes podran col·locar al Parlament Europeu 18 diputats, quatre més dels quals té ara, un creixement que s’explica per l’empenta del cap de llista, el lleidatà Josep Borrell, la nova imatge després de l’èxit a les urnes a l’abril i fins i tot el replegament emocional entorn de les seues sigles propiciat per la inesperada mort d’un líder apreciat entre la ciutadania com Alfredo Pérez Rubalcaba. El PP, amb el 19,6% dels vots, obtindria 11 diputats, cinc menys dels que té ara. Amb tot, milloraria el seu resultat de les generals, en les quals amb prou feines va registrar un 16,7 per cent dels sufragis, gràcies al transvasament de vots que rebria des de Vox.

Ciutadans milloraria notablement el seu resultat del 2014, ja que aconseguiria un 15,6% dels vots, xifra pràcticament idèntica a la que va aconseguir a les generals d’abril, i aconseguiria nou eurodiputats, quan ara en té dos. Unides Podem, per la seua part, mantindria pràcticament el percentatge de vots de les generals, i aconseguiria el 14,3%, una dècima menys que el 28-A. Aquest suport li reportaria vuit escons, tres més que els que va aconseguir als comicis de 2014.

Ara Repúbliques, la marca electoral que encapçala Oriol Junqueras, i Lliures Per Europa, liderada per Carles Puigdemont, obtindrien un 3,8% i un 3,3% dels vots, respectivament. Es tracta d’un percentatge que a la pràctica es traduiria en dos eurodiputats per a cada una de les llistes. Amb tot, Metroscopia adverteix que el segon escons de Lliures podria passar al Partit Popular amb tan sols una mínima variació a l’alça del resultat estimat per als populars.

El 2014 van obtenir escó deu partits o coalicions, mentre que ara serien només set. Fa cinc anys la participació a les europees amb prou feines va ser d’un 45,8 per cent, mentre que ara s’estima entre un 66 i un 67%, apuntalada per coincidir amb les locals i autonòmiques.

tracking