SEGRE

CATALUNYA POLÍTICA

El PSOE insisteix a dialogar malgrat la “cacicada” del veto a Miquel Iceta

Ábalos descarta “reaccionar en un altre àmbit de la mateixa forma” amb els independentistes || Critica l’abstenció de PP i Ciutadans al Parlament

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos.

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assegurar ahir que malgrat la “cacicada” del Parlament amb Miquel Iceta, els socialistes estan “entossudits” en el diàleg perquè “no hi ha cap altra eina” per aconseguir “la cohesió i la integració” territorial.

Ábalos va participar a Portugalete (Biscaia) en un acte polític electoral dels socialistes bascos, en el qual va destacar que el rebuig de la designació d’Iceta com a senador autonòmic va ser “una cacicada més del Parlament”. Va considerar que el PSOE podria “reaccionar en un altre àmbit de la mateixa forma” però va puntualitzar que, en aquest cas, “ja no seríem nosaltres, seríem com ells”.

El ministre va remarcar el “resultat de l’actitud davant l’independentisme a Catalunya” en les últimes eleccions amb un PP “irrellevant”, un “Ciutadans a la baixa” i un “fort increment” socialista, cosa que representa “un reconeixement de la política de diàleg que estem entossudits nosaltres a portar a terme”. “I estem entossudits a dur-la a terme encara que ens decebin cada dia una mica, però no caurem en la trampa que una decepció o un fracàs ens faci replantejar l’única estratègia possible que és la del diàleg i la de l’acord, perquè jo no conec democràticament cap altre instrument més que aquests”, va assenyalar.

Va afegir que “la imposició no és democràtica” i “l’excepcionalitat” és “poc democràtica”, i va assegurar que malgrat que hi haurà “molts errors i decepcions” no existeix “cap altra eina si el que un busca és la cohesió i la integració”.

Va opinar que el vot contrari dels independentistes en “una escena de desesperació, amb un procés” del qual no saben com sortir, i va criticar l’abstenció de PP i Ciutadans, als quals “se’ls omple la boca” amb la Constitució i “no acudeixen” a auxiliar “els que estan violentant un dret constitucional”.

Va qualificar de “vergonya” l’actitud de PP i Ciutadans i va assegurar que “si hagués estat al revés haurien comptat amb el nostre vot, encara que no ens agradés el personatge, però ho hauríem fet per respecte a la Constitució, a la democràcia i a l’electorat”.

tracking