SEGRE

Comencen a arribar els diputats al Congrés

La XIII Legislatura arrenca amb la presència inèdita de diputats electes en presó preventiva

Vista de l'hemicicle del Congrés

Comencen a arribar els diputats al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats electes que protagonitzaran la XIII Legislatura que comença aquest dimarts estan arribant ja al Congrés, i en alguns casos, a asseure’s en els escons de l’hemicicle. Des de primera hora del matí van apareixent els nous parlamentaris, i de fet, segons han apuntat fonts parlamentàries, primers espases de les formacions polítiques com Santiago Abascal o Javier Ortega Smith, de Vox, ja estan a la Cambra Baixa. De fet, s’han assegut al grup tradicional del grup socialista juntament amb altres diputats del seu partit, tal com han confirmat les fonts consultades.

La promptitud per arribar a la Cambra es deu en gran part que els escons no estan assignats encara, i per això, els diputats es van asseient en l’escó que trobin buit.

Així mateix, la reunió del grup socialista convocada a les 8.45 hores, amb intervenció del seu secretari general i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha propiciat que diversos ministres també en funcions com Carmen Calvo o Luis Planas s’hagin deixat veure des de primera hora pel Congrés.

De fet, un dels més matiners ha estat el propi Sánchez, qui a les 8.30 hores ha arribat al Congrés per anar directament a la sala on es reuneix amb el grup socialista.

Als voltants de la Cambra, d’altra banda, està previst actes amb mitjans de comunicació d’ERC, i uns minuts més tard, de JxCat. L’expectació és alta aquest dimarts en el Congrés perquè es constitueix la XIII Legislatura, i un dels fets inèdits de l’arrencada serà la presència de quatre diputats electes en presó preventiva, els catalans Oriol Junqueras, Jordi Sànchez. Josep Rull i Jordi Turull.

Una altra de les novetats serà l’arribada per primera vegada en democràcia d’un diputat del Partit Regionalista Càntabre, i, per això un grup de persones, no pas més de 20, s’han apostat en un carrer limítrof en suport a José María Mazón.

tracking