SEGRE

EUA GUERRA COMERCIAL

Google obre el veto a Huawei

La tecnològica asiàtica perdrà l’accés a les actualitzacions del sistema operatiu Android || El conflicte comercial entre la Xina i els Estats Units s’agreuja

Un repartidor en motocicleta davant una botiga de Huawei, ahir dilluns a Pequín.

Un repartidor en motocicleta davant una botiga de Huawei, ahir dilluns a Pequín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google ha trencat tota relació comercial amb Huawei que requereixi la transferència de hardware, software i serveis tècnics. L’empresa xinesa només podrà tenir accés a software disponible sota llicència de codi font obert. La decisió representa un cop per al fabricant de mòbils, al qual el Govern dels EUA, sota l’acusació d’estar darrere de l’espionatge comercial xinès, està intentant vetar a tot el món. A més, els principals fabricants de processadors, com Intel, Qualcomm, Xilinx Inc i Broadcom, van informar els seus empleats que deixaran de facilitar components a Huawei fins a nou avís.

Els actuals usuaris dels telèfons intel·ligents de Huawei amb aplicacions de Google podran continuar utilitzant i descarregant les actualitzacions d’aplicacions proporcionades per Google, segons un portaveu de la tecnològica nord-americana. Per la seua part, Huawei estudia l’impacte que la decisió dels Estats Units pugui tenir a la cadena de subministrament global. Els experts en tecnologia dubten de la capacitat de Huawei per continuar operant sense l’ajuda nord-americana. Segons els experts, aquest veto tindrà un gran impacte sobre el mercat europeu i llatinoamericà, i un de molt menor que afectarà els EUA i la Xina.

A Espanya hi ha més de 7,5 milions de mòbils actius de la marxa xinesa, líder en vendes

La guerra comercial entre aquests dos països aguditza la batalla pel desenvolupament de les xarxes 5G. Washington lidera una campanya per impedir que les companyies xineses, com Huawei, controlin les xarxes 5G, una tecnologia que comença a implantar-se i que permet navegar per internet amb molta més velocitat. La tecnologia 5G podria facilitar, entre molts altres avanços, el desenvolupament de vehicles autònoms o cirurgia per control remot. El Govern nord-americà ha pressionat la UE perquè també imposi restriccions a Huawei, que lidera el desenvolupament de la tecnologia 5G. Els Estats Units temen que la Xina utilitzi les xarxes 5G de Huawei per a espionatge.

Caigudes a la borsa de les empreses de microxips dels EUA

La majoria de fabricants de circuits integrats, equips de telecomunicacions i dispositius mòbils dels Estats Units van registrar ahir caigudes a la borsa després que el país nord-americà inclogués Huawei en una llista negra al considerar-la una amenaça per a la seguretat nacional. El fabricant de microxips Qualcomm va caure un 4,52%, fins als 77,82 dòlars. Intel i Broadcom, els principals rivals de Qualcomm al segment dels circuits integrats, van iniciar la jornada amb descensos de l’1,98 per cent (fins a 44,03 dòlars) i del 4,10 per cent (fins als 278,09 dòlars), respectivament. Intel és el principal proveïdor de processadors de Huawei, mentre que Qualcomm el proveeix amb els processadors i mòdems que equipen molts dels seus telèfons intel·ligents. Pel seu costat, Broadcom és un proveïdor de xips de commutació, un altre component clau per a alguns tipus de xarxes.

tracking