SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Justícia revoca el tercer grau d'Oriol Pujol, que tornarà a la presó

La decisió és executable immediatament malgrat que es pot recórrer || La jutge de vigilància penitenciària creu que la Generalitat no va actuar “conforme a dret”

L’exdirigent de CDC Oriol Pujol, als voltants del Palau de Justícia de Barcelona.

L’exdirigent de CDC Oriol Pujol, als voltants del Palau de Justícia de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirigent de CDC Oriol Pujol ha de tornar a la presó. Així ho va acordar ahir en una interlocutòria la jutge de vigilància penitenciària número 2 de Barcelona que, a instàncies de la Fiscalia, va revocar el tercer grau concedit al fill de l’expresident Jordi Pujol per la direcció general de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació, dependent de la conselleria de Justícia, quan havia passat poc menys de dos mesos entre reixes per la condemna de dos anys i mig que se li va imposar en el cas de les ITV. A la resolució, la jutge va manifestar que l’ingrés a la presó de Pujol es va produir el 17 de gener i que l’acord per concedir-li el tercer grau està datat el 14 de març. Així, la junta de tractament del centre penitenciari de Brians 2 no va respectar els dos mesos que han de transcórrer, com a mínim, per classificar un reclús com de tercer grau. Aquesta classificació implica que el condemnat visqui en un règim de “semillibertat”. La jutge va subratllar que es va concedir el tercer grau a l’exconvergent sense haver-li donat primer permisos penitenciaris “que permetin calibrar la seua evolució a l’exterior”. “S’ha de concloure que l’administració penitenciària adopta la resolució impugnada sense que hagi transcorregut el temps d’estudi suficient que permeti obtenir un adequat coneixement del penat, per a la individualització del seu tractament i classificació”, va concloure.

Per la seua banda, la titular d’aquest jutjat de vigilància penitenciària també va posar èmfasi en el “gran descrèdit generat a les institucions” a causa de l’actuació de Pujol. “Va aprofitar la seua privilegiada condició política i activitat pública per cometre fets delictius durant anys”, va remarcar. En aquest sentit, el fill de Jordi Pujol Soley va ser condemnat a dos anys i mig de presó per intermediar per afavorir empresaris afins en les adjudicacions de les ITV a canvi de percebre comissions il·legals. Després d’un pacte amb la Fiscalia, se li van atribuir els delictes de tràfic d’influències, suborn i falsedat documental.

La resolució que ordena el reingrés a la presó d’Oriol Pujol es pot recórrer, malgrat que ha de ser executada immediatament.

tracking