SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El president del Senat apunta a l'absolució dels independentistes presos i agita la dreta

Manuel Cruz diu que un escenari en el qual quedessin lliures “ho faria reconsiderar tot” || Membres del Partit Popular i Ciutadans posen en dubte la seua capacitat per dirigir la Cambra Alta

El socialista català Manuel Cruz, president del Senat, el dia de la constitució.

El socialista català Manuel Cruz, president del Senat, el dia de la constitució.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Senat, Manuel Cruz, va considerar ahir en una entrevista que hi ha “un escenari que podria reconciliar tot” el que està relacionat amb la crisi catalana que passa per “una sentència absolutòria” dels polítics independentistes que estan en presó preventiva pel judici del procés. Així ho va apuntar al diari El País, fet que va suscitar reaccions immediates per part dels partits de la dreta. Hores després, el diari va publicar una nota de rectificació “per un error de transcripció” en l’entrevista al president del Senat en què canviava la frase que es va atribuir a Cruz: “Hi ha un escenari que podria reconciliar tot, i és que hi hagués una sentència absolutòria, és una possibilitat”, per: “Hi hauria un escenari que podria reconsiderar això, i és que la sentència fos absolutòria. Bé, és una possibilitat, jo no hi entraré.” I convidava a escoltar la frase completa en un vídeo.

Abans de la rectificació del diari diversos polítics ja s’havien fet eco de la notícia, com Pablo Casado (PP), que va assegurar a Twitter que l’opció que donava Cruz per trobar una solució entre l’Estat i Catalunya és “una vergonya inadmissible en democràcia” i el va instar a demanar disculpes per això. En la mateixa línia va opinar Albert Rivera (Cs), que també va utilitzar la xarxa social per exigir a Cruz que “retiri les seues paraules” i “respecti el treball” dels magistrats del Tribunal Suprem. “El president del Senat, posat per Sánchez i el PSOE, pressiona els jutges perquè absolguin els separatistes que van donar un cop a la democràcia”, va publicar el president de Ciutadans. A aquesta exigència de rectificació es van afegir diversos companys de les dos formacions, com el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que va indicar que Cruz actua “com a militant del PSC i no com a president de la Cambra Alta. Per això, va assegurar que la seua formació demanarà a la Mesa del Senat que exigeixi a Cruz “que es retracti en el seu intent per pressionar els tribunals a favor dels presos colpistes”. García Egea va recordar a més que el Partit Popular va demanar també a la Mesa del Senat que “suspengués el senador Romeva immediatament”. Per part de la formació taronja, el portaveu de Cs a les Corts Valencianes, Toni Cantó, va titllar de “barbaritat” les declaracions de Cruz i va proposar de canviar “el procés pel 23-F”.

El socialista català Manuel Cruz, president del Senat, el dia de la constitució.

El socialista català Manuel Cruz, president del Senat, el dia de la constitució.EFE

tracking