SEGRE

Puigdemont i Junqueras obtindrien escó al Parlament europeu, segons els sondejos

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Puigdemont i Junqueras obtindrien escó al Parlament europeu, segons els sondejosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE guanyaria les eleccions europees amb el 28,4 % dels vots, onze punts més que el PP, segons un sondeig de Celeste-Tel per a eldiario.es en el qual s’atribueix a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont un escó a l’Eurocambra. Es tracta d’una enquesta realitzada entre les 10 i les 18 hores d’aquest diumenge mitjançant 1.100 entrevistes telefòniques i amb un marge d’error del 3,1%. D’acord amb aquesta enquesta, la llista que encapçala Josep Borrell obtindria 18 escons, el PP 11, Ciutadans 9 (amb el 16 % dels vots), Unidas Podemos 7 (12,4 %), Vox 4 (6,5 %) i Ahora Repúblicas, la llista que integra ERC, Bildu i BNG, 3 (6 % dels vots).

És a dir, els socialistes aconseguirien 4 escons més que el 2014 i Ciutadans es quedaria a poc més d’un punt del PP, que baixaria fins el 17,3 % dels suports amb Dolors Montserrat al capdavant i perdria 5 escons.

Vox obtindria per primera vegada representació a Europa, amb 4 escons, si bé obtindria menor percentatge de vots que els que va aconseguir en les generals.

Una altra de les claus que apunta l’enquesta és la victòria de la coalició Ahora Repúblicas -encapçalada per Oriol Junqueras i amb tres europarlamentaris- sobre la llista de Puigdemont, que obtindria un sol escó.

tracking