SEGRE

TARRAGONA

El PSC guanya a Tarragona però empata amb Esquerra en edils

Amb la incertesa de qui governarà i els possibles pactes

Ballesteros saluda ahir la militància.

Ballesteros saluda ahir la militància.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit socialista de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va tornar a guanyar a la capital del Tarragonès amb el 23,46% dels vots. Però la formació de Ballesteros ha perdut dos regidors i ha passat dels 9 als 7 i ha empatat amb Esquerra Republicana, que amb el 22,63% dels vots va obtenir també 7 escons, tres seients més dels que va assolir en els passats comicis del 2015. Tarragona comença ara un mandat marcat per la incertesa a l’espera que les negociacions postelectorals i els possibles pactes puguin dibuixar un escenari de govern municipal estable. Al darrere de les dos formacions més votades, Ciutadans va poder mantenir-se com a tercera força política amb els quatre regidors amb què ja comptava, igual que Junts per Tarragona, que es manté com a quarta força al conservar els quatre escons de CiU.

També la formació de la CUP conservarà a la capital de província els dos edils que posseïa i Podem obté dos regidors, igual que el PP, que passa d’ostentar 4 seients a quedar-se amb 2. La caiguda dels populars podria alterar l’escenari de pactes per prendre el control de l’ajuntament, ja que el principal aliat de Ballesteros durant aquest últim tram de mandat han estat precisament els populars.

També falta per veure com els republicans jugaran les seues cartes, ja que amb Junts per Tarragona només sumarien 10 dels 14 escons necessaris per arribar a la majoria.

tracking