SEGRE

LA SEU D?URGELL

Ordeig guanya les eleccions a la Seu i JxCat passa a ser la segona força

No obstant, un pacte independentista podria tornar a deixar el PSC a l’oposició

Ordeig al celebrar ahir la victòria a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell.

Ordeig al celebrar ahir la victòria a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Ordeig, de Compromís x la Seu-CP (marca blanca del PSC), va ser ahir la força més votada a la Seu d’Urgell amb 1.719 vots que li van donar sis regidors. Junts per la Seu, amb Jordi Fábrega al capdavant, passa a ser la segona força, amb un 26,96% dels vots (1.513), que li donen cinc edils, dos menys dels que ha tingut aquest mandat amb Albert Batalla com a alcalde. El candidat Fábrega va reconèixer al fer-se públics els resultats “el triple salt mortal” que suposava rellevar el fins ara alcalde Batalla amb “una marca nova i un equip molt nou i la majoria d’ells aliens fins ara a la política”.

Tanmateix, es va “felicitar” pels resultats “positius” obtinguts i va insistir que “era molt complicat” substituir “un alcalde ja consolidat”. Fábrega va “felicitar” Ordeig pels resultats i ràpidament va estendre la mà a la resta de formacions polítiques amb representació a l’ajuntament per “parlar sobre el futur govern municipal”. Per la seua banda, Ordeig va atribuir el descens de suport a la llista de Junts per la Seu a “la necessitat d’iniciar una nova etapa” i va assegurar que avui començarà una ronda de contactes amb la resta de partits per “explorar” possibles acords “ja siguin puntuals o més estables”.

Ordeig va insistir que “l’alcaldia ha de ser per a la llista més votada” i va assenyalar que “si no hi ha una majoria absoluta en contra”, la seua formació és la que governarà la ciutat. ERC, amb 1.192 vots (21,24%), incrementa la presència al consistori durant els propers quatre anys i passa dels tres regidors que va obtenir als últims comicis a quatre, amb la qual cosa es consolida com la tercera força més votada amb Francesc Viaplana com a número 1. El republicà, que va reconèixer tenir “la clau del futur govern”, va apuntar que posaran “en valor” l’increment de regidors a l’hora de les negociacions. La quarta formació és la CUP de Xènia Antona, que amb 517 vots incrementa la representació al consistori i suma un edil al que ja va aconseguir el 2015. Continuaran a fora la Seu en Comú Guanyem i els populars de Pere Chica (PP), que ja es van quedar fora de l’ajuntament fa quatre anys. Tampoc tindran representació Ciutadans ni Vox.

tracking