SEGRE

Gairebé la meitat dels espanyols prefereix un Govern de coalició, segons el CIS

Cs i Unidas Podemos superarien el PP en unes noves eleccions i el PSOE es reforça

El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Gairebé la meitat dels espanyols prefereix un Govern de coalició, segons el CISEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé la meitat dels espanyols (un 45,2 per cent) prefereix un Govern de coalició entre diversos partits i, d’ells, un 34,1 per cent aposta per un Executiu del PSOE i Unidas Podemos amb suports de partits nacionalistes no independentistes amb les abstencions necessàries. Així es desprèn de l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) elaborat entre l’1 i l’11 del maig passat, just després de les eleccions generals del passat 28 d’abril.

Sobre el total d’enquestats, un 44,1 per cent desitja un Govern només del PSOE o bé que governi el partit amb més vots i escons, mentre que un 11,7 per cent advoca per un Executiu de PSOE i Cs, davant només un 7,7 que defensa un gabinet amb socialistes, Podemos i independentistes.

Cs i Unidas Podemos superarien el PP en unes noves eleccions

D’altra banda, Ciutadans i Unidas Podemos superarien al PP si de nou se celebressin eleccions generals, segons l’últim baròmetre del CIS, que pronostica un notable reforç de la victòria que el PSOE va obtenir en els comicis del 28 d’abril, en pujar gairebé vuit punts, des d’un 28,7 per cent al 36,5 per cent de suports.

El mostreig, elaborat a partir d’enquestes realitzades entre l’1 i l’11 de maig, immediatament després de les eleccions del 28 d’abril, redueix els suports al PP en més de cinc punts, del 16,7 per cent que va aconseguir en aquests comicis a l’11,4 per cent, així com els de Vox, que perdria la meitat del seu suport, des del 10,3 al 5,3 per cent.

tracking