SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Oriol Pujol podrà sortir cada dia de la presó per treballar

La jutge de vigilància penitenciària li ha revocat el tercer grau || Autoritzat per la Junta de Tractament de la presó de Brians 1

Oriol Pujol Ferrusola, en una imatge d’arxiu.

Oriol Pujol Ferrusola, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Tractament de la presó de Brians 1 de Barcelona ha acordat que l’exdiputat de CiU Oriol Pujol Ferrusola, condemnat a complir dos anys i mig de presó pel cas de les ITV, pugui sortir diàriament de la seua reclusió per assistir a la feina i dur a terme tasques de voluntariat social. La concessió, que podrà disfrutar a partir de dilluns, arriba després que la passada setmana una jutge li revoqués el tercer grau concedit per la direcció general de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació, dependent de la conselleria de Justícia, quan havia passat poc menys de dos mesos entre reixes.

Segons aquest mateix organisme, la Junta de Tractament va acordar per unanimitat aplicar al fill de Jordi Pujol l’article 100.2 del Reglament Penitenciari que “permet la flexibilització dels diferents règims de vida per adaptar-los a les circumstàncies de l’intern”.

Se li va aplicar l’article que permet la flexibilitat del règim per adaptar-lo a la circumstància de l’intern

La Secretaria de la Junta de tractament va precisar que aquesta decisió suposarà que el règim de vida de segon grau permeti a Oriol Pujol elaborar un pla de treball amb sortides diàries.

També va assegurar que per prendre aquesta decisió es va tenir en compte la interlocutòria del jutge de vigilància penitenciària que va revocar el tercer grau, en el qual assenyalava que, davant de la “primarietat delictiva”, al costat de la confessió, el pagament de les multes imposades i el baix risc de reincidència de l’intern, es podien tenir en compte “altres mecanismes” diferents del tercer grau que ajudessin a afavorir el procés d’inserció de l’intern.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 2 va revocar el tercer grau a l’exdiputat al considerar que no havien transcorregut ni dos mesos des del seu ingrés a la presó, per la qual cosa no es cobria el període raonable d’observació per classificar-lo directament en règim obert.

Va considerar que la infracció de Pujol tenia una especial rellevància en termes de repercussió social i institucional perquè era diputat del Parlament i va actuar “aprofitant la seua privilegiada condició política”.

tracking