SEGRE

ELECCIONES

Tajani revoca totes les acreditacions després de la queixa de Puigdemont

Puigdemont, dimecres al ser-li denegada l’entrada.

Puigdemont, dimecres al ser-li denegada l’entrada.NATALIA SEGURA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants legals de Carles Puigdemont i Antoni Comín van enviar ahir una queixa formal a l’Eurocambra pel “tracte discriminatori que van patir” dimecres a l’impedir-los entrar a la seu comunitària a Brussel·les, després que tots dos obtinguessin escó com a eurodiputats a les eleccions del 26-M, en les quals van ser els guanyadors a Catalunya. Altres electes, com José Ramón Bauzá, de Cs, Juan Ignacio Zoido (PP), Diana Riba (ERC) i Pernando Barrena (EH Bildu) sí que van poder entrar a l’Eurocambra.

Puigdemont va lamentar el mateix dimecres que els estàndards espanyols “imperin a les institucions europees”, després que el Parlament Europeu els impedís entrar a la seua seu per tramitar l’acreditació temporal com a eurodiputats.

Ahir, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va donar instruccions perquè se suspenguessin les acreditacions temporals als eurodiputats espanyols i s’anul·lin les ja emeses, fins que les autoritats espanyoles enviïn una llista oficial dels electes.

Així ho va comunicar el mateix Tajani als actuals caps de les delegacions del PP, el PSOE i Cs (Esteban González-Pons, Iratxe García i Javier Nart), que dimarts van presentar una petició en aquest sentit. PP, PSOE i Cs van demanar aquesta suspensió després de l’incident amb Puigdemont i Comín.

tracking