SEGRE

Successos

Almenys 12 morts i sis ferits en un tiroteig en un edifici públic dels EUA

El presumpte autor dels trets, que treballava al lloc, va ser abatut

Almenys 12 morts i sis ferits en un tiroteig en un edifici públic dels EUA

Almenys 12 morts i sis ferits en un tiroteig en un edifici públic dels EUAEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tiroteig en oficines municipals de la localitat de Virginia Beach (Virgínia, EUA) va deixar aquest divendres almenys 12 morts, entre ells l’atacant, i sis ferits, van informar les autoritats.

El cap de la Policia de Virginia Beach, James Cervera, va dir en una roda de premsa que el presumpte autor dels trets, que treballava al lloc, va ser abatut.

"Tenim onze víctimes mortes en l’escena i sis més que van ser transportats a hospitals locals", va declarar Cervera, que no va precisar immediatament la condició dels lesionats.

El cap policial va indicar que el sospitós, de qui va assegurar era un empleat "des de fa molt temps" del lloc i la identitat del qual no va revelar immediatament, va entrar a l’edifici poc després de les 16.00 hores local (20.00 GMT) i va començar a "disparar indiscriminadament".

Segons l’oficial, l’atacant va morir després d’enfrontar-se a dos agents que van ingressar al lloc.

Entre els ferits es troba un dels policies, que segons Cervera va salvar la seua vida gràcies a l’armilla antibales.

Cervera tampoc no va confirmar durant quant temps es va produir el tiroteig i va demanar comprensió, en indicar que es tracta d’una "escena enorme".

"No hi ha manera de descriure un incident com est", es va lamentar, en confirmar que estan rebent suport de l’FBI, així com d’unitats forenses del Departament de Seguretat Nacional (DHS, en anglès) i de la Policia de l’estat de Virgínia.

El Hospital General Sentara de Virginia Beach va confirmar en el seu compte de Twitter que van rebre cinc dels ferits i que el sisè va ser traslladat en helicòpter al Hospital General Sentara de Norfolk.

Malgrat l’elevat nombre de víctimes, el tiroteig d’avui a Virginia Beach no és entre els més mortífers de la història d’els EUA.

El pitjor d’ells va ocórrer a Las Vegas (Nevada) l’1 d’octubre de 2017, quan un home va obrir foc des de l’habitació d’un hotel contra una multitud que assistia a un concert matant 58 persones abans d’acabar amb la seua vida.

Un any abans, el 12 de juny de 2016, un home va assassinar 49 persones i després es va suïcidar en una club gai de la ciutat d’Orlando (Florida).

El tercer tiroteig més mortífer va passar l’abril de 2007 en un campus de la Universitat Politècnica de l’estat de Virgínia, coneguda com a Virgínia Tech, quan l’estudiant Seung-Hui Cho va matar 32 persones abans també de suïcidar-se.

tracking