SEGRE

ECONOMIA FRONTERES

Trump castiga Mèxic amb aranzels per la immigració

Els EUA imposaran taxes a tots els seus productes que van del 5 al 25% || Les exportacions el 2018 van ser de 346.500 milions

El president dels Estats Units, Donald Trump.

El president dels Estats Units, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar ahir la imposició d’aranzels –que començaran al 5% al juny i ascendiran fins al 25% al mes d’octubre– a tots els productes procedents de Mèxic com a càstig pel creixent flux migratori a través de la frontera comuna.

Trump va anunciar la mesura a Twitter, on va amenaçar de mantenir els aranzels “fins al moment en què els migrants il·legals que vénen al nostre país des de Mèxic parin”.

La Casa Blanca va detallar posteriorment que els gravàmens entraran en vigor el proper 10 de juny i seran inicialment del 5% i “si la crisi (a la frontera) persisteix” els gravàmens augmentaran al 25%”.

Mèxic va exportar el 2018 als EUA 346.500 milions de dòlars en productes que es veuran afectats per aquesta imposició aranzelària, des de fruites i verdures fins a vehicles i tecnologia.

La frontera viu des de fa mesos una situació de crisi pel creixent flux de migrants que la creuen, majoritàriament famílies centreamericanes sol·licitadores d’asil. A l’abril van travessar la frontera entre Mèxic i els EUA 98.977 migrants, xifres sense precedents en l’última dècada.

Obrador confia que els EUA acabin rectificant la seua postura? El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, es va mostrar ahir confiat que els EUA rectificaran les seues mesures aranzelàries anunciades pel cap de la Casa Blanca, Donald Trump, com a càstig pel continu flux migratori. “Els dic a tots els mexicans que tinguin confiança, que superarem aquesta actitud del Govern dels EUA i que ells rectificaran, perquè Mèxic no mereix un tracte com el que es vol aplicar”, va assenyalar. Davant d’aquesta greu situació, Obrador va anunciar que un equip de diplomàtics encapçalat pel canceller Marcelo Ebrard ha viatjat a Washington per buscar una solució. L’oposició política mexicana tampoc va tardar a manifestar-se a favor de López Obrador, després de mostrar-li el seu suport.

tracking