SEGRE
El rei Felip VI saluda el president d'UPN, José Javier Esparza Abaurrea, aquest matí al Palau de la Sarsuela.

El rei Felip VI saluda el president d'UPN, José Javier Esparza Abaurrea, aquest matí al Palau de la Sarsuela.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’UPN, Javier Esparza, no ha tancat la porta a "explorar" la possibilitat de facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol si s’evita que els independentistes puguin ser decisius tant a Espanya com en la formació del nou executiu navarrès. Esparza ha deixat oberta aquesta possibilitat després de la reunió que ha mantingut amb el rei en la ronda de contactes de Felip VI per sondejar la posició de cada partit davant de la investidura del president del Govern.

En conferència de premsa al Congrés, el president d’UPN ha informat que ha explicat al rei el motiu pel qual el seu partit va ser en coalició amb PP i Ciutadans tant en les eleccions generals com en les autonòmiques a Navarra. Un objectiu que passa per fer front a l’independentisme català i basc, que, segons ha subratllat, pretén "trencar" Espanya.

Esparza ha recalcament que el seu partit està convençut que és perjudicial tant per a Navarra com per a Espanya "estar a mercè de decisions de l’independentisme basc o català".

Després de recordar els resultats de les eleccions autonòmiques en les quals la seua coalició va ser la més votada i el quadripartit fins ara governant va perdre suports, ha considerat que ha arribat el moment d’actuar amb responsabilitat.

En aquest sentit ha assegurat que UPN està obert a "explorar" possibilitats per a un acord que permetin que l’independentisme no decideixi el futur d’Espanya.

tracking