SEGRE

PANORAMA

Colau pregunta a la militància si prefereixen un pacte amb PSC o ERC

Mentre Collboni celebra el “compromís” per aconseguir un govern de coalició entre socialistes i comuns || Els sobiranistes critiquen que accepti els vots de Valls

Ximo Puig va ser reelegit president de la Generalitat Valenciana.

Ximo Puig va ser reelegit president de la Generalitat Valenciana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, va iniciar ahir una consulta entre les seues bases perquè elegeixin si prefereixen un acord amb el PSC amb ella com a alcaldessa, o un pacte amb ERC amb el candidat republicà, Ernest Maragall, com a alcalde. La consulta als més de 1.000 militants es va obrir ahir i continuarà durant el dia d’avui. A la consulta, els comuns exposen les opcions proposades per socialistes i republicans en les negociacions que s’han dut a terme, després que Colau descartés dimecres formar un tripartit a causa dels “vetos creuats” entre les dos formacions. La coordinadora dels comuns va assegurar que des del seu partit es defensa el pacte amb els socialistes, perquè els permetria conservar l’alcaldia, però admet que el suport de la formació de Manuel Valls “no agrada” i ha fet “dubtar la militància”.

D’altra banda, el candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, va celebrar el “compromís explícit” de la candidata de BComú i va lloar el gran pas que ha fet per vincular la investidura a un govern de socialistes i comuns. “Colau ha estat clara i explícita vinculant la seua investidura a la configuració d’un govern progressista bipartit”, va defensar Collboni.

Les bases dels comuns podran donar la seua opinió a Colau fins avui a les 17.00 hores

Aquesta decisió, tanmateix, no va ser tan ben acollida pels partits sobiranistes. A la sessió plenària del Parlament celebrada ahir, el president de la Generalitat, Quim Torra, va arremetre contra els comuns per contemplar la possibilitat que Ada Colau repeteixi com a alcaldessa gràcies als vots del PSC i del grup municipal de Barcelona pel Canvi-Cs, que lidera Manuel Valls. Segons Torra, els comuns han de decidir si pacten amb l’alcaldable d’ERC o accepten els vots de Valls. “Vostès decideixen: o escollir qui va guanyar les eleccions i situar-se al bloc de la defensa dels drets o escollir el pacte amb Ciutadans”, va remarcar.

El PP rebutja repartir-se l’ajuntament de Madrid amb Cs Les negociacions entre PP i Ciutadans per crear un govern de centre dreta a l’ajuntament de Madrid es van enquistar en l’elecció del candidat indicat a l’alcaldia. En un intent d’acostament, Ciutadans va oferir ahir a l’alcaldable del PP, José Luis Martínez-Almeida, repartir-se el mandat i que ell governi dos anys i Begoña Villacís, l’aspirant taronja, dos més. Aquesta proposta va ser rebutjada pels populars a l’al·legar els 83.000 vots més que va treure el candidat del PP a la de Cs.

tracking