SEGRE

TARRAGONA

Tarragona té el seu primer alcalde independentista

El republicà Ricomà obté la vara amb el suport de CUP, Junts i En Comú || Ballesteros, desbancat després de dotze anys

El nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb el sortint, Josep Fèlix Ballesteros, ahir.

El nou alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb el sortint, Josep Fèlix Ballesteros, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tarragona té des d’aquest dissabte el primer alcalde independentista de la seua història des de la restauració democràtica, Pau Ricomà, d’ERC, que substitueix en el càrrec el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat en el càrrec durant dotze anys. Ricomà ha arribat a l’alcaldia gràcies als suports de la CUP, Junts per Tarragona i En Comú Podem, al sumar 14 dels 27 regidors que formen el ple tarragoní. Aquesta última formació formarà part del govern municipal al costat dels republicans.

En les seues primeres paraules com a alcalde, Pau Ricomà va fer referència als polítics presos per la causa del procés i va assegurar que “no és acceptable tenir representants del poble com a presos polítics”. L’acte d’investidura va reunir nombrosos ciutadans a la seu de l’ajuntament de Tarragona a la plaça de la Font, entre els quals hi havia el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, el republicà Pere Aragonès.

Pau Ricomà va prometre lleialtat a la Constitució espanyola i al Rei per imperatiu legal i complir les obligacions com a alcalde “per un gran amor a Tarragona, a la seua gent i a Catalunya”.

tracking