SEGRE

ÀSIA PROTESTES

Una altra marea humana desborda Hong Kong en defensa de la llibertat

Més d’un milió de manifestants exigeixen la retirada definitiva de la llei d’extradició || Reclamen també la dimissió de la cap de l’Executiu, Carrie Lam

Centenars de milers de hongkonguesos van sortir ahir als carrers per demanar la retirada completa del projecte de llei d’extradició.

Centenars de milers de hongkonguesos van sortir ahir als carrers per demanar la retirada completa del projecte de llei d’extradició.LIAU CHUNG-REN/ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un milió de manifestants van prendre ahir les principals avingudes del centre de Hong Kong en demanda de la retirada definitiva del projecte de llei d’extradició, la tramitació del qual ha deixat en suspens el Govern local.

Els manifestants, la gran majoria vestits de negre i amb paraigua pel que consideren la “pèrdua de la democràcia” a Hong Kong, van reclamar també la dimissió de la cap de l’Executiu local, Carrie Lam, i que condemni l’excessiu ús de la força policial durant les protestes de dimecres passat.

La controvertida proposta legislativa permetria extradir els acusats de certs delictes

La manifestació va arrancar al parc de la Victòria i els manifestants van ocupar el parc Tamar, al costat de la seu del Parlament i les principals avingudes i carrers adjacents al voltant en un radi de gairebé dos quilòmetres.

A l’iniciar la marxa es va guardar un minut de silenci per la mort d’un jove que a la nit va caure d’una bastida quan provava de col·locar un cartell de protesta, amb la qual cosa molts concentrats ahir van decidir portar llaços i flors en senyal de dol.

En la protesta, de caràcter pacífic i a la qual van assistir joves però també famílies i nens, van poder veure’s pancartes amb frases com “Atureu la violència, no som esvalotadors” o “No a la brutalitat policial” i reivindicacions perquè es retirin tots els càrrecs contra els detinguts en les mobilitzacions.

La controvertida proposta legislativa permetria extradir, entre altres països a la Xina, els acusats de certs delictes.

El canvi de postura de Lam, que fins ara havia defensat amb ímpetu el seu projecte de llei, es va produir després de reunir-se amb el seu Govern i després que alguns dirigents polítics hongkonguesos que li donaven suport demanessin divendres ajornar-lo o deixar-lo en suspens.

tracking