SEGRE

PANORAMA

Barcelona penja una altra vegada un llaç pels presos a la façana del consistori

Hi voten a favor ERC, els comuns i JxCat

Tres operaris col·loquen de nou el llaç groc a la façana de l’ajuntament de Barcelona.

Tres operaris col·loquen de nou el llaç groc a la façana de l’ajuntament de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mesos després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ordenés la retirada del llaç groc que lluia a la façana de l’ajuntament de la capital catalana acatant així el mandat de la Junta Electoral, ahir, la major part dels grups polítics amb representació al consistori van acordar replicar-ho. Aquesta mesura, plantejada pels comuns després de la polèmica en la qual s’han vist embolicats en els últims dies pel suport del PSC i de tres dels regidors que es van presentar amb Manuel Valls a les municipals, inclòs l’exprimer ministre gal, a la candidatura de Colau com a alcaldessa davant la del republicà Ernest Maragall, va comptar amb el suport d’ERC i de JxCat. Tanmateix, la van rebutjar els socis d’investidura de Colau, a banda de per Ciutadans i el Partit Popular.

El llaç groc es va col·locar de nou a la façana unes hores després que transcendís l’acord. Arran d’això, Jordi Coronas, d’ERC, i Elsa Artadi, de JxCat, van carregar contra els comuns per haver esperat fins ara per tornar a penjar aquest símbol pels presos i els exiliats, i no haver-ho fet ja el 27 de maig, just quan va acabar el període electoral. La tinenta d’alcalde, Janet Sanz, va demanar “respecte” a tothom per la decisió de tornar a penjar el llaç i va defensar que es tracta d’una “expressió de llibertat”. En canvi, el líder dels populars barcelonins, Josep Bou, va dir que el llaç dóna una “imatge sectària” del consistori, alhora que l’“embruta” i el “contamina”.

Per la seua banda, el nou equip de Govern del PSC de Sant Vicenç dels Horts, localitat de la qual Oriol Junqueras va ser alcalde, va retirar ahir les estelades que lluïen en diversos punts del municipi.

Així mateix, els socialistes, que per a la investidura de dissabte van comptar amb els vots de Ciutadans, també van retirar diumenge la pancarta de Llibertat presos polítics i el llaç que penjaven de la façana d’aquest consistori de la comarca del Baix Llobregat.

tracking