SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Sánchez es reuneix amb Iglesias a la Moncloa però sense avanços concrets

Felip VI saluda els expresidents del Govern.

Felip VI saluda els expresidents del Govern.CASA REAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va rebre dilluns al Palau de la Moncloa el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, en una reunió encaminada a rebre els seus suports per a la investidura en la qual no es van produir avanços concrets. En la cita no es va posar sobre la taula un “pla concret” sinó que hi va haver “intercanvis genèrics” sobre la idea d’avançar en un govern de cooperació.

Des del Govern, Sánchez i Iglesias no van avançar en la negociació perquè Iglesias continua reclamant un govern de coalició. A Podem, per la seua banda, van assegurar seguir a l’espera que el candidat socialista concreti quina és la seua proposta, perquè entenen que l’hi correspon fer una oferta a la formació. Després de la reunió de dimarts al Congrés, els socialistes van considerar un avanç que Iglesias acceptés parlar d’un govern de cooperació i ja no de coalició, que Sánchez es resisteix a acceptar.

Per la seua banda, els expresidents del Govern Felipe González, José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy van rendir ahir homenatge a Felip VI pels seus esforços en cinc anys de regnat per “haver assentat a Espanya un ordre constitucional i democràtic modern a l’altura dels temps”.

tracking