SEGRE

El Suprem rebutja posar en llibertat els presos independentistes mentre esperen sentència

El tribunal dóna via lliure al trasllat a presons catalanes

El banc dels acusats del judici del 'procés' al Tribunal Suprem.

La Fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió contra els líders independentistesTribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha rebutjat excarcerar set acusats del "procés" una vegada ha conclòs el judici atesa la necessitat de salvaguardar el final del procés penal, que ara s’endinsa en les fases de deliberacions dels magistrats a l’espera de dictar una sentència ferma. En una interlocutòria, el tribunal del "procés" indica que és aquesta necessitat de garantir el procés la que "confereix legitimitat constitucional a la restricció de llibertat" dels processats en un moment en què no s’ha "eliminat" ni el risc de fuga ni els altres pressupostos que fan necessària aquesta mesura.

La resolució afecta set dels nou acusats en presó preventiva, ja que ni Oriol Junqueras ni Raül Romeva no ho van sol·licitar al tribunal.

VIA LLIURE AL TRASLLAT A CATALUNYA

El Tribunal Suprem ha remès un ofici a Institucions Penitenciàries en el qual manifesta el seu vistiplau al trasllat dels nou presos preventius del "procés" a presons de Catalunya en no existir "obstacle" ni diligències pendents que "exigeixin la intervenció personal" dels líders independentistes. Ha estat el mateix president del tribunal del "procés", Manuel Marchena, qui ha dirigit aquest escrit al secretari general d'Institucions Penitenciàries, dependent del Ministeri de l'Interior, competent en aquesta matèria. Ho ha fet una vegada ha declinat la petició de llibertat de set d'ells.

tracking