SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIÓ

Sánchez posa pressió a PP, Cs i Podem per no dependre d'ERC

Apel·la al “sentit d’Estat” de Casado, Rivera i Iglesias perquè “no hi ha alternativa” al PSOE || Els populars critiquen el pacte dels socialistes amb Bildu a Navarra

Sánchez saluda Mario Draghi, president del BCE, en presència de Juncker i del ‘premier’ lusità, ahir.

Sánchez saluda Mario Draghi, president del BCE, en presència de Juncker i del ‘premier’ lusità, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va redoblar ahir la pressió sobre el Partit Popular, Ciutadans i Unides Podem perquè facilitin la majoria que necessita al Congrés per tornar a ser anomenat cap de l’Executiu. Des de Brussel·les, on va participar en l’última jornada del Consell Europeu (vegeu més informació a la pàgina següent), el també líder dels socialistes va reiterar que l’oferta del PSOE als de Pablo Iglesias és que ocupin llocs a “l’administració”, alhora que va descartar la presència de la formació morada al Consell de Ministres. Tanmateix, va confiar que Unides Podem acabi donant suport a la investidura per “sentit d’Estat” ja que “no hi ha alternativa” al PSOE. En la mateixa línia, Sánchez es va dirigir a Partit Popular i Ciutadans perquè no bloquegin el seu nomenament. Per la seua part, la portaveu de l’Executiu central en funcions, Isabel Celaá, va instar els líders dels populars i de Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, a abstenir-se en la investidura perquè el PSOE no hagi de “dependre d’independentistes”. Malgrat tot, va assegurar que els socialistes no sortiran “de la Constitució” a les negociacions per aconseguir repetir a La Moncloa. D’altra banda, Rafael Simancas, secretari general del Grup Socialista al Congrés, va explicar que no desitgen que es produeixi una investidura fallida, com la del 2016. No obstant, va afirmar que Sánchez anirà a la investidura la primera quinzena de juliol, la qual cosa obligarà tothom a “retratar-se”.

En paral·lel, Pablo Casado va arremetre contra els socialistes pel pacte que han fet amb els nacionalistes a Navarra i que ha donat la presidència del Parlament foral a Geroa Bai, aliat navarrès del PNB. “No es pot comprar el Govern central venent Navarra”, va dir Casado a Pamplona després de veure’s amb el líder d’UPN, Javier Esparza, que va acusar el PSOE de pactar amb “escons tacats de sang”.

Lambán descarta Cs i buscarà una entesa amb PAR i esquerres

El secretari d’Organització del PSOE aragonès, Darío Villagrasa, va donar ahir per descartat un possible acord amb Ciutadans de cara a la investidura de Javier Lambán com a president de la Diputació General. En aquest sentit, Villagrasa va assegurar que el partit d’Albert Rivera s’ha “autodescartat” de les negociacions, que ara prosseguiran amb els regionalistes del PAR, i amb Podem, la Chunta i Izquierda Unida.

tracking