SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

L’advocat de Junqueras insta l’ONU a investigar el Govern espanyol

Pel “menyspreu” mostrat envers l’informe que demanava l’alliberament dels presos

Un grup de lleidatans es reuneix amb Puigdemont a Waterloo - Una delegació del moviment Lleidatans amb Puigdemont es van reunir divendres amb Carles Puigdemont a Waterloo per explicar-li les iniciatives que ha dut a terme el grup i la predisposici ...

Un grup de lleidatans es reuneix amb Puigdemont a Waterloo - Una delegació del moviment Lleidatans amb Puigdemont es van reunir divendres amb Carles Puigdemont a Waterloo per explicar-li les iniciatives que ha dut a terme el grup i la predisposici ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a set autobusos d’entre cinquanta i seixanta places sortiran des de Lleida, Mollerusa i Tàrrega l’1 de juliol per assistir a la concentració. Un sortirà des de Lleida, un altre des de Mollerusa i cinc, des de Tàrrega. Les places estan gairebé completes però encara es poden adquirir les vacants a la seu de l’ANC.

També s’ha disposat un avió de 109 places que sortirà des d’Alguaire el mateix dia 2 i que ja ha venut prop de setanta places. El preu del viatge amb avió és de 485 euros per persona i tornarà a Lleida el mateix dia. Els desplaçaments entre l’aeroport i la zona de manifestació es faran amb tren. Per a l’última manifestació celebrada a Brussel·les, prop de sis-centes persones es van desplaçar a la capital de Bèlgica en tres avions contractats pels mateixos organitzadors.

Acusa l’Executiu de “jugar brut” i de filtrar l’informe a la premsa per desacreditar el grup

?

BARCELONA

L’advocat internacional d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Ben Emmerson, ha enviat una carta a l’ONU per demanar que s’obri una investigació “completa i independent” sobre l’actitud de “menyspreu” que el Govern espanyol ha mostrat sobre l’informe que el grup de treball de l’organització va presentar demanant l’alliberament dels presos i denunciant que s’havien comès detencions arbitràries. Segons denuncia l’advocat a la carta, “no es tracta d’un error innocent i de bona fe” per part de l’Executiu, sinó que és “una manipulació deliberada i deshonesta per desacreditar la mateixa ONU”. Per aquests motius, Emmerson demana que es desestimin les queixes presentades pel Govern i s’iniciï una investigació que acabaria amb un informe o, si es donés el cas, una moció de censura contra Espanya al Consell” tenint en compte que “s’estaria violant els principis fonamentals de la Carta de l’ONU”.

L’advocat també acusa l’Executiu d’haver filtrat l’informe del grup de treball als mitjans, una cosa que defineix com a “joc brut”. En relació amb aquest fet, l’advocat assegura que “el més preocupant de tot” és que Espanya “utilitzi tàctiques de guerrilla contra el mateix grup de treball” i assegura que la filtració a la premsa estava preparada abans de conèixer la decisió que el grup prendria a l’informe.

L’advocat britànic també critica que el Tribunal Suprem no prengués en consideració l’escrit, que va titllar de contenir “afirmacions extravagants i mancades de lògica”. Espanya va considerar que “hi ha un conflicte d’interessos” entre dos dels cinc membres del grup de treball i l’advocat britànic, que va formar part d’altres òrgans similars.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va mostrar suport a l’escrit d’Emmerson a través d’un missatge a Twitter: “El regne d’Espanya està incomplint la legislació internacional i això s’ha de denunciar.”

Set autobusos i un avió per anar fins a Estrasburg el 2 de juliolL’Assemblea Nacional Catalana, amb dos voluntaris, ha noliejat set autobusos i un avió xàrter per poder assistir a la manifestació convocada el pròxim 2 de juliol, dia en què se celebra la sessió constitutiva del Parlament Europeu, a Estrasburg, per protestar contra l’exclusió de Puigdemont, Comín i Junqueras com a eurodiputat.

tracking