SEGRE

PACTES ESPANYA

Un pacte d’esquerres treu del govern CC a les Canàries

Després de 26 anys al capdavant de les illes

Els líders del PSOE, Podem Canàries, NC i ASG.

Els líders del PSOE, Podem Canàries, NC i ASG.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialista tornarà a presidir el Govern de les Canàries després de vint-i-sis anys al firmar ahir un pacte amb Nova Canàries, Sí Podem i Agrupació Socialista Gomera, que inclou un programa sustentat en vuit eixos però que encara no ha definit la distribució de conselleries i àrees de govern.

El pacte de les flors, com ja es coneix, confirma el desallotjament de Coalició Canària, que va provar al seu torn de tancar un acord amb PP i Ciutadans sense èxit.

Aquest nou pacte allunya encara més la possibilitat que Col·lació Canària, liderada per Ana Oramas, doni suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern.

D’altra banda, el candidat de Ciutadans a Melilla, Eduardo de Castro González, va prendre possessió del càrrec de president de ciutat autònoma amb l’absència dels integrants del Partit Popular, inclòs l’expresident de la ciutat autònoma, i dels parlamentaris de Vox, ja que les dos formacions consideren que De Castro no ha de ser president perquè no es va postular el càrrec al ple de la constitució de l’Assemblea del passat dia 15 de juny, motiu pel qual van presentar un contenciós electoral.

tracking