SEGRE

POLÍTICA

Juan Vázquez, candidat de Cs a la Presidència d’Astúries, tercera dimissió del dia

S’afegeix a les dimissions de Roldán i Javier Nart

Juan Vázquez, candidat de Cs a la Presidència d'Astúries, tercera dimissió del dia

Juan Vázquez, candidat de Cs a la Presidència d'Astúries, tercera dimissió del diaEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de Ciudadanos a la presidència del Principat d’Astúries i diputat regional, Juan Vázquez, ha anunciat aquest dilluns que renuncia a la seua acta com a diputat davant del "canvi d’orientació política" del partit taronja.

En aquest sentit, ha afirmat que Ciudadanos havia de tenir una posició "de centre", com un "partit frontissa" que donés estabilitat política i tirés endavant "polítiques de canvi". "Quan entri en Ciutadans aquests postulats es mantenien i avui estan qüestionats", ha assenyalat.

Vázquez, que va ser rector de la Universitat d’Oviedo i s’havia presentat amb Ciudadanos als comicis del 26 de maig com a independent, ha assegurat que fa dies que tenia presa aquesta decisió i que la seua dimissió no té res a veure amb la del diputat Toni Roldan i l’europarlamentari Javier Nart.

Així, ha afirmat que ha esperat a aquest dilluns, data en la qual s’ha celebrat el ple d’investidura de la Junta General, per poder complir les seues funcions de president de la Mesa d’Edat i per garantir la presència de Ciutadans a la Taula.

Als motius més ideològics de la seua dimissió també ha sumat els resultats obtinguts en les eleccions autonòmiques del 26 de maig, on malgrat passar de sisena a tercera força "els asturians han preferit altres opcions" i veu que no pot ser "actor, sinó espectador d’un rumb que jo volia canviar".

Vázquez ha afirmat que malgrat renunciar a l’acta no ho fa així a les seues "conviccions", basades "en la centralitat i la moderació". Amb tot, davant de les preguntes insistents de la premsa sobre com ha afectat els pactes a la dreta realitzats per Ciutadans amb el PP i Vox, l’exrector ha volgut ser "elegant" i "no fer un sol retret a ningú".

Tanmateix ha deixat clar que Ciutadans "al desembre tenia una orientació diferent de la qual diversos esdeveniments l’han portat". "Jo m’he mantingut sempre on era", ha assenyalat Vázquez, per destacar que és Ciudadanos el que s’ha "mogut".

Així, ha qualificat de "necessitat" la possibilitat de pactes entre Ciudadanos i el PSOE. "Espanya i Astúries requereixen pactes i aliances i hi ha una obligació de resoldre els problemes dels asturians que requereixen actuacions solvents i no populistes, sinó des de la majoria social", ha afirmat.

De la mateixa manera, ha afirmat que ha recomanat a les altres persones que l’acompanyaven en la llista de Ciudadanos com a independents que es mantinguin en el lloc i no prenguin cap decisió precipitada.

tracking