SEGRE

PANORAMA

El Suprem consultarà a Europa si Junqueras té immunitat com a parlamentari electe

Activa el mecanisme per elevar una qüestió prejudicial al TJUE, en contra de l’opinió del fiscal || Els presos independentistes arriben avui a les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses

Arribada dels set presos independentistes homes a la presó saragossana de Zuera, ahir.

Arribada dels set presos independentistes homes a la presó saragossana de Zuera, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha activat els tràmits per elevar una qüestió prejudicial davant de la Justícia europea perquè es pronunciï sobre si Oriol Junqueras va adquirir o no la immunitat que empara els diputats del Parlament Europeu després de ser elegit per a tal càrrec a les eleccions del 26 de maig i malgrat no haver promès el càrrec com a conseqüència del veto que van imposar els mateixos magistrats de l’alt tribunal que ha jutjat l’1-O. Tanmateix, la decisió encara no és ferma i el Suprem ha donat un termini de tres dies perquè es posicionin les acusacions i la defensa del també líder d’Esquerra. En aquest sentit, la Fiscalia ja va manifestar fa uns dies la seua oposició que sigui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb seu a Luxemburg, el que tingui l’última paraula sobre aquest assumpte perquè, a l’entendre del Ministeri Públic, la immunitat no és efectiva fins que no s’adquireix la plena condició d’eurodiputat i la Cambra de la UE es trobi en període de sessions.

D’altra banda, els set dirigents independentistes homes que van sortir dilluns de la presó madrilenya de Soto del Real arriben avui a Catalunya. Després d’un periple de dos dies pels centres penitenciaris de Valdemoro, a Madrid, i de Zuera, a Saragossa, finalitzen el seu viatge a la presó barcelonina de Brians II. Allà, els agents de la Guàrdia Civil que els han custodiat els entregaran als Mossos d’Esquadra. La destinació de tots ells és la presó de Lledoners, a la comarca del Bages, de la qual van sortir fa cinc mesos amb motiu de la celebració del judici de l’1-O al Tribunal Suprem. D’altra banda, Dolors Bassa i Carme Forcadell també tornen avui a Catalunya. Tanmateix, les dos efectuen el viatge d’una sola tirada i, des del centre penitenciari d’Alcalá-Meco, a Madrid, seran conduïdes directament a les presons de Puig de les Basses, la que era consellera de Treball, i de Mas d’Enric, l’expresidenta del Parlament. 

tracking