SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Quim Torra, processat per desobeir l'ordre de treure els llaços grocs

El TSJC deixa el president a un pas del banc dels acusats || Josep Borrell recorrerà davant de la Justícia les noves delegacions del Govern català a l’exterior

Després de la retirada de la pancarta, la Generalitat la va tornar a penjar el 27 de maig passat.

Després de la retirada de la pancarta, la Generalitat la va tornar a penjar el 27 de maig passat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer ahir un pas més per asseure el president de la Generalitat, Quim Torra, al banc dels acusats per no haver acatat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) en què se l’instava a retirar els llaços grocs i altres símbols independentistes dels edificis i seus de la Generalitat durant el període electoral. Així doncs, el magistrat Carlos Rubio va dictar una interlocutòria en la qual va acordar el processament de Torra per un presumpte delicte de desobediència a l’entendre que existeixen indicis de delicte contra el cap de l’Executiu. En aquest sentit, i en contra de la defensa del president, que va instar el magistrat a arxivar el procediment, Rubio va assenyalar que, alternativament, els fets que se li imputen a Torra poden ser també enquadrats en el delicte de denegació d’auxili a l’autoritat competent. Ara, les parts disposen de deu dies per sol·licitar l’obertura de judici oral contra Torra o demanar el sobreseïment de les actuacions. En cas de ser jutjat per desobediència, el president es podria enfrontar a una condemna d’inhabilitació, com va passar en el cas d’Artur Mas en relació amb la consulta del 9-N del 2014. Tanmateix, al ser preguntat per aquest assumpte, el mateix Torra va manifestar que la seua principal preocupació és l’incendi declarat dimecres a la Torre de l’Espanyol i que afecta Bovera, a les Garrigues, i Llardecans i Maials, al Segrià (més informació a les pàgines 3, 4, 5 i 6).

En un altre ordre de coses, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, el lleidatà Josep Borrell, va anunciar ahir que el Govern central recorrerà per la via del contenciós administratiu l’obertura de tres noves delegacions de la Generalitat a l’exterior. Borrell va assegurar que les noves oficines projectades a Mèxic, l’Argentina i Tunísia, i la inauguració de les quals va donar a conèixer fa uns dies el conseller Alfred Bosch, suposen un “perjudici per als interessos de l’Estat” en la mesura que comportarien un “esforç suplementari” de la diplomàcia espanyola per “contrarestar la propaganda secessionista”.

En aquest sentit, el dirigent taronja va advertir que les institucions catalanes estan dirigides per un “presumpte delinqüent”. A més, va vaticinar que Torra continuarà “pel mateix camí” que els anteriors mandataris. “Puigdemont es burlava dels requeriments del Constitucional”, va afirmar.

Després de la retirada de la pancarta, la Generalitat la va tornar a penjar el 27 de maig passat.

Després de la retirada de la pancarta, la Generalitat la va tornar a penjar el 27 de maig passat.EUROPA PRESS

tracking