SEGRE

EMERGÈNCIES CATÀSTROFES

El gran incendi forestal entre Madrid i Toledo segueix actiu

Després de calcinar prop de 3.300 ha

Els bombers segueixen lluitant contra el foc que afecta Almorox i diversos municipis madrilenys.

Els bombers segueixen lluitant contra el foc que afecta Almorox i diversos municipis madrilenys.@112CMADRID/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’incendi que afecta des de divendres la zona toledana d’Almorox i els municipis madrilenys de Cadafal de los Vidrios i Cenicientos, continuava ahir actiu, encara que els bombers van aconseguir “contenir-ne” l’avanç després de calcinar gairebé 3.300 hectàrees, segons va informar el servei d’Emergències 112 de la Comunitat de Madrid.

El foc, que es va declarar a Almorox, a Toledo, i es va estendre a la Comunitat de Madrid, ha calcinat als dos territoris gairebé 3.300 hectàrees, la majoria de les quals, unes 2.500, a la regió madrilenya.

A Àvila, l’incendi que es va originar a Gavilanes divendres de la setmana passada i que afectava també El Arenal i Pedro Bernardo, al vessant sud de la serra de Gredos es trobava ahir ja controlat, encara que seguia actiu i ja es van retirar els efectius de la Unitat Militar d’Emergències.

El foc ha cremat 38.544 hectàrees de superfície entre l’1 de gener i el 23 de juny del 2019, la qual cosa representa un 307,38 per cent més que en el mateix període del 2018, és a dir més del triple, segons les dades ahir del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

tracking