SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Mata la dona a martellades a Còrdova i s'entrega a Madrid

Acompanyat de les dos filles menors

La Guàrdia Civil, a la porta del domicili on van trobar la dona.

La Guàrdia Civil, a la porta del domicili on van trobar la dona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de quaranta-dos anys va ser detingut ahir per la Policia Nacional de Madrid al confessar als agents que havia matat la seua dona a martellades al domicili familiar, situat a la localitat cordovesa de Rute.

L’home havia viatjat fins a la capital espanyola acompanyat de les seues dos filles de sis i deu anys, que es trobaven en bon estat de salut i van quedar a càrrec de la Fiscalia després de la detenció del pare. El presumpte assassí va ser interrogat a les dependències de la Prefectura Superior de Policia de Madrid i avui està previst que passi a disposició judicial.

El cos de la dona va ser trobat al domicili familiar amb clars signes de violència

Després de la detenció de l’home, es van comunicar els fets a la comandància de la Guàrdia Civil de Còrdova, que es van traslladar a l’habitatge que compartia el matrimoni i van trobar el cos sense vida de la dona, de quaranta-dos anys, que estava estirat en un llit i amb signes clars de violència. Es va obrir una investigació per aclarir quan i en quines circumstàncies va morir la dona. No constaven denúncies prèvies per maltractaments. Els veïns van declarar que feia poc més d’un any que la parella residia a la localitat i que dilluns a la nit van trucar a les autoritats perquè van sentir “un fort escàndol procedent de l’habitatge”.

Si es confirma la mort de la dona com un cas de violència masclista, serien vint-i-set les dones assassinades per les parelles o exparelles en el que va de 2019 i 1.002 des del 2003, quan van començar a comptabilitzar aquests assassinats.

L’ajuntament de Rute va decretar tres dies de dol oficial al municipi i es va convocar una concentració al davant del consistori per expressar la repulsa de la institució i dels habitants de la localitat davant d’aquest nou cas de violència de gènere.

tracking