SEGRE

Successos

L'estudiant australià desaparegut a Corea del Nord, sa i estalvi a la Xina

Va desaparèixer fa dos setmanes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estudiant australià desaparegut fa dos setmanes a Corea del Nord, Alek Sigley, es troba sa i estalvi a la Xina després de ser alliberat per les autoritats de Pionyang, ha informat avui el primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison.

"Sabem que està sa i estalvi", va dir Morrison durant una sessió de control en el Parlament a Camberra. "És en territori australià a la Xina", va afegir posteriorment durant el mateix debat.

Segons el portal NK News, especialitzat en informacions sobre Corea del Nord, s’espera que Sigley viatgi al llarg del dia cap a Tòquio.

Sigley, estudiant universitari de literatura a Pionyang de 29 anys, de pare australià i mare xinesa, va ser posat en llibertat després de la mediació dimecres d’una delegació sueca.

La televisió australiana va mostrar imatges de Sigley a la seua arribada a l’aeroport de Pequín, on l’estudiant va assegurar trobar-se bé però va evitar donar detalls de l’ocorregut a Pionyang.

La família de l’estudiant va donar l’alerta per la seua desaparició el passat 27 de juny en no poder parlar amb ell a través de Whatsapp com era "habitual". Sigley estava també a càrrec d’una empresa turística especialitzada en visites culturals a Corea del Nord i en el seu compte de Twitter ha detallat la seua vida com a estudiant a Pioyang des de finals de 2018.

El seu últim tuit, del dia 24, fa referència al famós hotel Ryugyong, un gegantí allotjament inacabat que es va començar a construir a la capital nord-coreana a finals dels vuitanta i del qual va fer un parell de fotos des de l’exterior.

La de Sigley seria la primera detenció d’un estranger a Corea del Nord de la que es té coneixement des de l’arrest de l’estudiant nord-americà Otto Warmbier, al qual es va condemnar a 15 anys de treballs forçats per robar suposadament un cartell de propaganda quan visitava Pionyang el desembre de 2015.

Un any i mig després, Warmbier va ser tornat en estat de coma als Estats Units, on va morir sis dies després, el 19 de juny de 2017.

L'estudiant australià desaparegut a Corea del Nord, sa i estalvi a la Xina

L'estudiant australià desaparegut a Corea del Nord, sa i estalvi a la XinaEFE/ The Sigley Family (FOTO CEDIDA)

tracking