SEGRE

EUA POLÍTICA

Donald Trump s'apropia les celebracions del 4 de juliol

Es vanta que el 1775 els rebels “van prendre els aeroports” britànics || Promet plantar la bandera americana a Mart

Trump i la seua esposa Melania, a les celebracions pel 4 de juliol, Dia de la Independència dels EUA.

Trump i la seua esposa Melania, a les celebracions pel 4 de juliol, Dia de la Independència dels EUA.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Envoltat de vehicles blindats i amb un discurs amb pauses per presenciar el sobrevol de diferents tipus d’avions militars davant d’una pluja torrencial, el president nord-americà, Donald Trump, va presumir dijous del potencial de l’Exèrcit dels EUA durant la celebració del Dia de la Independència del país a la capital, Washington.

“Durant més de 65 anys, cap força aèria enemiga ha aconseguit matar un sol soldat nord-americà. Perquè el cel pertany als EUA”, es va vantar Trump en un discurs davant el monument a l’expresident Abraham Lincoln (1861-1865) malgrat un fort xàfec.

Els detractors del president van ser als actes amb la presència del ‘nadó Trump’

Durant el discurs, va introduir pífies històriques memorables. Per exemple, va arribar a explicar com l’any 1775 els rebels que lluitaven per la independència de les tretze colònies de la Gran Bretanya “van gestionar l’aire, van destruir els parapets, van prendre els aeroports”.

“La nostra nació és avui més forta que mai”, va destacar el mandatari nord-americà. “Junts formem part d’una de les històries més grans mai no explicades, la història dels Estats Units d’Amèrica”, va asseverar.

Així mateix, va prometre que els Estats Units plantaran “aviat” la bandera a la Lluna i a Mart. “Anirem una altra vegada a la Lluna aviat, i plantarem la bandera dels EUA a Mart aviat”, va dir el president nord-americà.

La gran atracció per als detractors del mandatari va ser la presència del nadó Trump, un globus inflable que caricaturitza el president i que es va fer famós durant les protestes de Londres el 2018.

Tanmateix, un dels episodis més tensos de la jornada es va viure al costat de la Casa Blanca, quan un home va cremar una bandera nord-americana i va ser detingut pel Servei Secret, segons els mitjans locals.

tracking