SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

El PSOE insisteix a Podem en un govern monocolor, no de coalició

Presenta un resum del seu programa

Pedro Sánchez, entre la presidenta del partit, Cristina Narbona, i la portaveu, Adriana Lastra.

Pedro Sánchez, entre la presidenta del partit, Cristina Narbona, i la portaveu, Adriana Lastra.EFE/LUCA PIERGIOVANNI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del PSOE va oferir ahir a Unides Podem començar a treballar en un pacte programàtic sobre el qual se sustentarà el Govern de cooperació que els socialistes volen tancar amb els morats, on els membres de la formació de Pablo Iglesias tindran cabuda però només en llocs intermedis de l’administració, mai al Consell de Ministres.

En roda de premsa des de la seu del partit a Ferraz, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va explicar que el document aprovat per l’executiva federal del partit serà la base del discurs d’investidura del candidat Pedro Sánchez el proper 22 de juliol i el partit està obert que Podem faci les seues aportacions al text.

Al llarg de 38 pàgines i estructurat en cinc grans blocs, el PSOE ha fet una síntesi del seu programa electoral en matèria d’ocupació digna i pensions; feminisme i lluita contra la desigualtat social; emergència climàtica i transició ecològica de l’economia; avenç tecnològic i transició digital i Espanya a Europa, Espanya al món.

Per avançar en la negociació amb Podem –Sánchez i Pablo Iglesias es reuneix avui–, el PSOE ha nomenat una comissió negociadora que estarà formada per la portaveu al Congrés, Adriana Lastra; la diputada i secretària d’Educació del PSOE, María Luz Martínez Seijo, la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, i el secretari d’Acció Electoral del PSOE i també diputat, Francisco Salazar.

Per la seua part, Iglesias va avançar que plantejarà a

Sánchez

una negociació “integral” de programa i d’equips de govern i va demanar als socialistes que deixin ja les “excuses” perquè des d’Unides Podem no han deixat de “flexibilitzar” la seua posició per assolir un acord.

Per aquest motiu, va instar a construir un Govern que encarni els valors del republicanisme i serveixi per resoldre els que són, segons el seu parer, els dos reptes històrics d’Espanya: els drets socials i l’encaix territorial.

Abans de participar en un curs d’estiu de la Universitat Complutense a San Lorenzo de El Escorial, Iglesias va indicar que a la seua formació política tenen la sensació que el PSOE vol “treure la investidura com sigui, independentment del programa”.

Segons el seu parer, quan algú vol negociar amb PP i Cs i, alhora, “ens demana ajuda a nosaltres, fa la sensació que el programa no li interessa”, sinó que el que li interessa és “ser president tant sí com no, independentment del programa”.

tracking