SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra als cònsols: “Que acabi aquesta persecució!”

448113_1.jpg

448113_1.jpgJOSEP MARIA CURRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar dilluns davant dels cònsols acreditats a Catalunya la llibertat dels presos sobiranistes perquè es compleixin els dictàmens del grup sobre detencions arbitràries de l’ONU, en què aquest organisme ha demanat l’alliberament immediat dels empresonats. “Que acabi aquesta persecució”, va exigir a la recepció del cos consular, fent referència als dos informes del grup de l’ONU que demanen la llibertat de l’exvicepresident Oriol Junqueras, els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva, del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i del diputat de JxCat Jordi Sànchez. Torra va reivindicar que la situació a Catalunya no és “un conflicte judicial, sinó polític”, i va insistir que el moviment independentista ha estat i serà sempre cívic, pacífic i democràtic.

Hores abans, el president havia demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aparti el magistrat que l’ha deixat a un pas d’anar a judici per no retirar en campanya els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos, davant de la seua “absoluta falta d’imparcialitat”.

A més, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat al sobiranisme al seu últim llibre abandonar els tacticismes partidistes i “enfortir estratègies clares i compartides” a partir dels consensos de la societat civil.

tracking