SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home apunyala la seua parella i la llança pel balcó a Burgos

L’home s’ha entregat a les autoritats i ha confessat el crim || La víctima, de 28 anys i origen búlgar, el va denunciar el 2011 per maltractaments, però es va retractar

Agents de la Guàrdia Civil investiguen les circumstàncies en les quals es va cometre l’assassinat.

Agents de la Guàrdia Civil investiguen les circumstàncies en les quals es va cometre l’assassinat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 28 anys i de nacionalitat búlgara va morir ahir després de presumptament ser apunyalada amb una arma blanca i després ser llançada pel balcó per la seua parella, de la mateixa nacionalitat i 39 anys, en un habitatge de la localitat burgalesa de Salas de los Infantes. Després de l’atac, l’home es va entregar a la caserna de la Guàrdia Civil on va confessar els fets i va ser detingut.

El crim va ocórrer sobre les 10 del matí, quan diversos veïns van alertar els serveis d’emergències per sol·licitar assistència mèdica per a una dona que havia estat ferida en un domicili, però el cos de la qual va ser trobat a la via pública, fet que fa sospitar que la víctima va ser tirada al carrer per l’agressor després de ser apunyalada. Fins al lloc es van desplaçar els serveis d’emergències, que només van poder confirmar la seua mort.

El presumpte homicida es va entregar a la Guàrdia Civil poc després dels fets i va quedar detingut. És previst que passi avui a disposició judicial. El jutge va decretar el cas sota secret de sumari. Feia 15 anys que la víctima residia al poble amb la seua parella, amb qui tenia dos fills menors d’edat que no es trobaven al domicili quan es va produir el crim.

L’any 2011, la dona havia presentat una denúncia contra la seua parella per unes lesions sofertes després d’una discussió, encara que posteriorment va manifestar a la Guàrdia Civil que no volia continuar amb la denúncia.

L’ajuntament de la localitat va decretar tres dies de dol per la mort de la jove i l’alcalde, Francisco Azúa, va destacar que la víctima estava “molt integrada” a la vida cultural de la localitat i va posar com a exemple que cada any col·laborés amb la parròquia en l’organització del festival Cultura entre Naciones. A més, va apuntar que havia format part com a suplent a la llista del Partit Popular a les passades eleccions municipals que ell encapçalava. Avui s’ha convocat una manifestació en repulsa del crim i un minut de silenci.

En cas de confirmar-se que és un cas de violència de gènere, seria la segona dona assassinada aquest any per la seua parella a Castella i Lleó i la novena a la província de Burgos des del 2003.

tracking