SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

Fracassa la reunió entre Sánchez i Iglesias per acordar la investidura

El PSOE revela que el líder morat demana la vicepresidència del Govern de l’Estat, però Podem ho nega || Aquest creu que el socialista rectificarà “tard o d’hora”

Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la nova ronda de consultes.

Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la nova ronda de consultes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena reunió després de les eleccions generals entre el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va acabar ahir en un profund desacord entre els dos líders i formacions polítiques. No només no van arribar a un acord per desbloquejar la investidura, el debat de la qual començarà en menys de dos setmanes, sinó que les dos formacions es van acusar mútuament de no voler negociar.

Mentre els socialistes posen en dubte ara la “lleialtat” d’Unides Podem, aquest partit va afirmar que Sánchez va a una repetició d’eleccions si no busca els suports necessaris. Tot encara que Iglesias es va mostrar convençut que Sánchez acabarà “rectificant”.

Torna a descartar en una nova reunió amb Sánchez la possibilitat d’aplanar-li la investidura

Segons fonts socialistes, Iglesias hauria demanat a

Sánchez

durant la reunió una vicepresidència al Govern, una cosa que podria haver dinamitat la trobada davant de la negativa constant del PSOE a un govern de coalició. Fonts de Podem, tanmateix, van desmentir que es produís l’esmentada petició per part del seu líder.

Després de la reunió, la portaveu parlamentària del PSOE i vicesecretària d’Organització del partit, Adriana Lastra, va comunicar la negativa d’Iglesias a l’oferta programàtica dels socialistes i va criticar que el líder morat “anteposa els noms per formar un Govern abans que els continguts”. “La reunió d’avui ha estat infructuosa, sembla que a Iglesias li importen més els ministeris que la política”, va incidir.

Sense oferir roda de premsa, Iglesias va fer unes declaracions als mitjans posteriors a la reunió en les quals va afirmar que Sánchez “tard o d’hora rectificarà i negociarà un govern de coalició amb el seu partit. “Nosaltres no hem parat de flexibilitzar la nostra posició”, va incidir el líder morat, un argument amb el qual espera convèncer el PSOE perquè “es mogui”.

Hores més tard, Pedro

es va reunir amb el líder del PP, Pablo Casado, que va rebutjar de nou que la seua formació tingui intenció d’abstenir-se en la investidura.

Així ho va confirmar el portaveu de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, en roda de premsa després de reunir-se durant mitja hora amb les portaveus de PP i Vox, Isabel Díaz Ayuso i Rocío Monasterio, respectivament, a la Cambra autonòmica. “Valia la pena intentar fins a l’últim minut que no es bloquegés aquest govern”, va dir, per titllar tot seguit la posició de Vox d’“irresponsabilitat” amb “una oportunitat perduda” per formar un govern de coalició a la comunitat en el ple d’avui dimecres, que finalment se celebrarà sense candidat.

Després d’acceptar la trobada, la líder de Vox a Madrid es va mostrar “molt contenta” amb el que va qualificar de “primera reunió asseguts com a gent civilitzada per arribar a un acord”, encara que va dir que no s’hi va abordar cap aspecte en concret.

Madrid celebra avui una investidura sense candidat

La reunió a tres entre PP, Ciutadans i Vox celebrada ahir a l’Assemblea de Madrid va concloure sense acord, de forma que avui se celebrarà un ple d’investidura sense candidat.

Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la nova ronda de consultes.

Pedro Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la nova ronda de consultes.EFE

tracking