SEGRE

ALEMANYA POLÈMICA

Merkel pateix tremolors per tercera vegada en un mes

El seu estat de salut desperta preocupació a tot el món || La canceller alemanya compleix 65 anys el proper dia 17

Merkel va tornar a tenir tremolors durant una recepció.

Merkel va tornar a tenir tremolors durant una recepció.EFE/EPA/HAYOUNG JEON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, l’estat de salut de la qual, després de dos episodis d’espasmes en sengles actes públics en pocs dies, ha despertat preocupació i desencadenat especulacions no només a Alemanya, va tornar a patir ahir una visible tremolor corporal durant una cerimònia oficial.

A les imatges difoses per les cadenes alemanyes es pot veure com la cancellera, que dimecres vinent, 17 de juliol, complirà 65 anys, pateix un episodi d’espasmes mentre sona l’himne alemany durant la recepció amb honors militars del primer ministre finlandès, Antti Rinne.

El Govern alemany diu que la cancellera està capacitada per complir les seues obligacions

Es tracta del tercer episodi d’espasmes que pateix Merkel en públic en poc més de tres setmanes, i en aquesta ocasió, a diferència de les dos anteriors, aparentment no va provar de controlar les tremolors.

Després del primer episodi de tremolors, el 18 de juny, durant la recepció amb honors militars del president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, Merkel va provar de treure ferro a les especulacions sobre la seua salut i va atribuir els espasmes a un suposat problema de deshidratació. A la setmana següent, la cancellera va tornar a tremolar visiblement durant un acte al palau de Bellevue, la seu de la Presidència alemanya. Com la primera vegada, Merkel va provar de contenir les tremolors i poc després se la veia rebutjant un vas d’aigua que li oferia un assistent.

En una roda de premsa conjunta amb el ministre de Finances alemany, Olaf Scholz, en el marc de la cimera del G-20 a Osaka, Merkel es va pronunciar el passat dia 29 per primera vegada de forma explícita sobre la seua salut a l’assegurar que es troba bé. La cancellera va dir que entenia l’interès encara que va agregar que no tenia “res de particular de què informar. Em trobo bé”. “Estic convençuda que de la mateixa manera que aquesta reacció va fer la seua aparició, també tornarà a desaparèixer”, va concloure. També els portaveus del Govern van afirmar que la cancellera es troba bé i capacitada per complir les seues obligacions.

tracking