SEGRE

ÀFRICA JIHADISME

Un atemptat en un hotel a Somàlia se salda amb almenys 26 morts

Atac reivindicat pel grup jihadista Al-Shabab || Un altre assalt talibà contra un centre comercial a l’oest de l’Afganistan provoca tres víctimes mortals

Un sanitari atén una víctima de l’atac a l’Afganistan.

Un sanitari atén una víctima de l’atac a l’Afganistan.EFE/EPA/GHULAMULLAH HABIBI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 26 persones van morir ahir i 56 més van resultar ferides en un atac de grup jihadista Al-Shabaab contra un hotel a la ciutat somali de Kismayo, que inclou entre els morts tres kenians, tres tanzans, dos nord-americans i un britànic. Entre els ferits hi ha dos ciutadans xinesos.

El president de la regió de Jubalàndia, Ahmed Madobe, va assenyalar que entre les víctimes hi havia dos periodistes i un treballador de l’ONU, a més d’un candidat a les pròximes presidencials regionals de Jubalàndia –previstes per a l’agost– identificat com a Shuuriye.

Entre els morts en l’atac a Somàlia hi ha víctimes de diverses nacionalitats

L’atac es va iniciar amb l’explosió d’un cotxe bomba conduït per un suïcida davant de l’hotel en el qual se celebrava una trobada entre parlamentaris, líders polítics i notables. Després de l’explosió, tres homes armats van irrompre a les instal·lacions.

“Quatre milicians van atacar l’hotel. Un d’ells era el suïcida que anava amb el cotxe bomba. Dos van ser abatuts i un quart va ser capturat viu per les forces de seguretat de Jubalàndia”, va explicar Madobe.

El tiroteig va durar onze hores, segons va explicar Abdi i un veí, Osman Nur, va destacar que l’explosió inicial va destruir gran part de l’hotel i diversos negocis propers.

La ciutat de Kismayo es troba situada a la província del Baix Juba, al sud del país africà. El grup Al-Shabab va ser expulsat de Kismayo el 2012, si bé controla zones situades als seus voltants. Aquest seria l’atac més ambiciós del grup jihadista a la ciutat des que en va ser expulsat.

D’altra banda, almenys tres guàrdies de seguretat van morir i deu persones més van resultar ferides com a conseqüència d’un assalt talibà a un centre comercial i hoteler a la localitat de Qala i Naw, capital de la província afganesa de Bagdhis, a l’oest de l’Afganistan.

L’atac va ser perpetrat per tres milicians talibans que van entrar al centre per disparar des d’allà contra una comissaria de Policia propera i el domicili del governador. Segons fonts de seguretat, almenys dos dels talibans van morir.

tracking