SEGRE

TRIBUNALS TRAGÈDIA

Demanen tres anys de presó per a l'amo de la finca de Totalán

En la qual es trobava el pou on va morir el petit Julen

L’amo de la finca de Totalán, David Serrano, acompanyat dels seus advocats.

L’amo de la finca de Totalán, David Serrano, acompanyat dels seus advocats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha sol·licitat tres anys de presó per al propietari de la finca de la localitat malaguenya de Totalán, David Serrano, en la qual va morir Julen, el nen de dos anys que va caure a un pou i el cos del qual va ser recuperat tretze dies després, al considerar que els fets són consecutius d’un delicte d’homicidi per imprudència greu.

Fa dos setmanes, la titular del Jutjat d’Instrucció 9 de Màlaga va acabar la investigació del cas després de prendre declaració als implicats i analitzar diferents proves, com l’informe de la Guàrdia Civil o l’autòpsia del menor, i va donar trasllat a les parts perquè emetessin els escrits de qualificació dels fets. A l’escrit d’acusació, el fiscal demana l’obertura d’un judici oral contra David Serrano per no “haver senyalitzat ni advertit” de la presència de la prospecció. El Ministeri Públic insisteix que l’acusat era l’“únic coneixedor” de l’existència del pou en el qual va caure el petit, ja que amb prou feines “era visible”.

La Fiscalia acusa el propietari de la finca d’un homicidi per imprudència greu

A banda de la pena de presó, demana que Serrano indemnitzi els pares de Julen per la mort del seu fill i la Junta d’Andalusia en el valor dels danys i perjudicis causats que es determinin en l’execució de la sentència pel rescat del petit. La xifra ascendiria a gairebé 700.000 euros.

El Ministeri Públic relata que el dia 13 de gener del 2018 l’acusat va anar en companyia de la seua parella i la seua filla menor així com els pares de Julen i el petit en aquesta parcel·la amb la intenció passar-hi el dia. El petit vagarejava seguit pel seu pare fins que va desaparèixer colant-se per la boca del pou.

El fiscal manté que els pares de Julen i la parella de l’acusat “desconeixien” que estaven a “disset metres de distància d’un pou sense tapar”.

tracking