SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Assassina l'exdona i després es penja a casa seua en un poble de Lugo

Ell tenia una ordre d’allunyament

Policies locals i guàrdies civils, amb un familiar.

Policies locals i guàrdies civils, amb un familiar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home sobre qui pesava una ordre d’allunyament va assassinar aquest cap de setmana a ganivetades la seua exparella, de 48 anys, al domicili d’ella a la localitat de Vilalba (Lugo) i posteriorment es va suïcidar, segons van confirmar fonts de la investigació.

La dona va ser trobada morta ahir a les 12.45 hores amb ferides d’arma blanca al coll al garatge on també va aparèixer penjada la seua exparella.

Des de l’any 2003 s’han comptabilitzat 1.008 dones mortes a mans de les parelles o exparelles

L’home, de 50 anys, residia des de feia poc temps al llogaret de Nete de Vilalba i es trobava en parador desconegut des de dissabte, quan un familiar seu va presentar una denúncia a la Guàrdia Civil per alertar de la desaparició.

Fonts de la investigació van indicar que tot apunta que el succés es tracta d’un nou cas de violència masclista, del qual s’ha fet càrrec la Guàrdia Civil. La parella ja no convivia junta, segons fonts de la Guàrdia Civil, i ell tenia una ordre l’allunyament. Els forenses estan elaborant un informe per tal de certificar les causes exactes de la mort dels dos.

En el que va d’any, han estat assassinades 33 dones víctimes de violència masclista.

La víctima de Vilalba seria la número 1.008 des de l’any 2003, quan van començar a comptabilitzar-se les dones assassinades a mans de les parelles o exparelles.

Per una altra banda, l’home de 34 anys que va ser detingut divendres com a presumpte autor de l’agressió sexual patida per una dona a la localitat guipuscoana de Beasain el passat dia 13, continua encara en dependències policials i, probablement, sigui posat avui dilluns a disposició del jutge, segons informa el departament basc de Seguretat.

tracking