SEGRE

INVESTIDURA

Podem rebutja l'última oferta del PSOE i no acceptarà una "vicepresidència simbòlica"

Responen a Carmen Calvo

La diputada de Podem Irene Montero conversa amb diversos diputats al Congrés.

La diputada de Podem Irene Montero conversa amb diversos diputats al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podem ha replicat aquest dimarts a la vicepresidència del Govern en funcions, Carmen Calvo, que no acceptaran la vicepresidència que el PSOE ha ofert a la seua formació perquè es tracta d’un càrrec "simbòlic", sense continguts, pressuposat i buit de competències executives de pes.

Així han respost des del partit morat a la compareixença de la 'número dos' del Govern, encarregada de les negociacions amb Unidas Podemos, en la que ha qualificat de "raonables" i "respectuoses" les ofertes que està fent el PSOE als de Pablo Iglesias.

Calvo ha donat a entendre que els socialistes ja han acceptat que la portaveu parlamentària 'morada', Irene Montero, tingui una vicepresidència, però fonts de Podemos han assenyalat que el que ha posat sobre la taula el PSOE és una vicepresidència merament "simbòlica".

El propi Iglesias ja va advertir aquest dilluns a Sánchez des de la tribuna d’oradors del Congrés que la seua formació no volia posats merament "decoratius" en el govern de coalició que volen crear amb el PSOE.

I és que, segons sostenen a Podemos, la vicepresidència que el PSOE ha reservat per a ells manca d’acció política, contingut i fins i tot pressupost i que l’únic concret que els han ofert fins ara són determinades competències en matèria d’infància.

tracking