SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Johnson arriba al poder amb la promesa de culminar el Brexit

Succeirà Theresa May en la prefectura del Regne Unit per sortir de la UE amb o sense acord || L’exministre d’Exteriors obté el doble de vots que el seu contrincant

Boris Johnson va prometre que el proper 31 d’octubre hi haurà divorci amb la UE amb o sense acord.

Boris Johnson va prometre que el proper 31 d’octubre hi haurà divorci amb la UE amb o sense acord.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Boris Johnson va ser elegit ahir nou líder del Partit Conservador britànic en una votació entre els militants de la formació i avui assumirà el càrrec de primer ministre amb la promesa de culminar el Brexit el 31 d’octubre.

Com s’esperava, Johnson, de 55 anys, va arrasar en aquests comicis, convocats després que l’encara primera ministra, Theresa May, dimitís al juny per la crisi del Brexit al no aconseguir que el Parlament aprovés el seu acord de retirada de la Unió Europea.

Boris Johnson es compromet que el proper 31 d’octubre hi haurà Brexit

L’exministre d’Exteriors va obtenir 92.153 vots, davant dels 46.656 del seu contrincant, l’actual titular del Foreign Office, Jeremy Hunt, en una campanya que va comptar amb una participació electoral del 87,4% –160.000 militants tenien dret a vot.

Després de ser declarat guanyador, el nou líder va prometre materialitzar el Brexit el 31 d’octubre, unir el Regne Unit i impedir l’arribada al poder del líder de l’oposició laborista, Jeremy Corbyn. El pròxim premier va deixar clar que complirà amb la data del “divorci” de la UE el 31 d’octubre, amb o sense acord, procés que va qualificar com una aposta “a tot o res”.

Va insistir que “donarà energia” al país i que li encomanarà un esperit positiu i un sentiment que les coses es poden “fer”.

Des de la residència oficial de Downing Street, May va felicitar Johnson i li va prometre el seu “total” suport, mentre que Corbyn va recriminar al polític haver rebut el suport d’uns quants afiliats conservadors “no representatius” del país.

Per la seua part, el director general de les Cambres de Comerç Britàniques, Adam Marshall, va demanar a Johnson que eviti un Brexit “confús i desordenat”.

Brussel·les insisteix a Londres que ha de respectar el pacte

El vicepresident primer de la Comissió Europea, l’holandès Frans Timmermans, va dir ahir que creu que un divorci sense acord entre la Unió Europea i el Regne Unit seria una “tragèdia”, de manera que el bloc es manté fidel a l’acord negociat amb Londres per mirar que el Brexit es dugui a terme de la manera més ordenada possible.

tracking