SEGRE

DENÚNCIES UNIÓ EUROPEA

La UE actua contra Espanya per incomplir 9 normatives

Brussel·les demana sancions per protecció de dades i amenaça d’acudir al TJUE || Termini de dos mesos per aplicar-les

Vista de Barcelona el dia que la UE denuncia la qualitat de l’aire.

Vista de Barcelona el dia que la UE denuncia la qualitat de l’aire.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va registrar ahir en el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) una bateria de denúncies contra Espanya per l’incompliment de diverses normatives comunitàries.

A banda de portar davant del TJUE l’incompliment de la normativa de qualitat de l’aire a Madrid, Barcelona i Vallès-Baix Llobregat per sobrepassar els nivells màxims de nitrogen, que la Comissió Europea va anunciar dimecres, va demanar al Tribunal que imposi a Espanya una multa de 21.321 euros diaris al no incorporar a la seua ordenació jurídica una directiva europea de protecció de dades, que s’hauria d’haver traslladat a la legislació espanyola el maig del 2018. També va anunciar l’obertura d’un expedient sancionador per incomplir les normes europees sobre el temps de treball a l’imposar normes específiques als treballadors de la Guàrdia Civil per les quals no se’ls compensa per les vacances anuals retribuïdes no gaudides a l’acabar la seua relació laboral.

La CE demana multar Espanya amb 21.321 euros diaris al no aplicar la llei de protecció de dades

Brussel·les també va anunciar l’obertura d’un expedient sancionador per incomplir la normativa comunitària sobre el número d’emergència 112, al no garantir l’accessibilitat plena als usuaris amb discapacitat, i una altra si en un termini de dos mesos no es compleix amb les normes europees per controlar l’adquisició i tinença d’armes de foc i pel retard en l’aplicació de les noves normes contra el bloqueig geogràfic, una mesures destinades a impedir el bloqueig geogràfic injustificat i altres formes de discriminació per raó de la nacionalitat.

A part dels expedients sancionadors, la Comissió Europea també va llançar alguns ultimàtums. Un perquè Espanya apliqui correctament les normes d’eficiència energètica acordades el 2012 amb l’objectiu principal d’aconseguir un 20% d’estalvi de cara al 2020. Un altre dels avisos va anar dirigit que s’apliquin plenament les normes en matèria d’asil, en especial aquelles que ofereixen garanties processals comunes en el procés de les peticions d’asil.

Brussel·les també va donar un toc a Espanya perquè les autoritats suprimeixin l’obligació que imposen als contribuents no residents de nomenar en determinats casos un representant fiscal, ja que creu que obstaculitza la lliure prestació de serveis de persones i empreses establertes en altres Estats membres de la UE i de l’Espai Econòmic Europeu. L’Executiu comunitari va donar un termini de dos mesos perquè s’apliqui correctament aquestes normatives comunitàries abans de portar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la UE.

tracking