SEGRE

MEDITERRANI IMMIGRACIÓ

L'ONU exigeix a la UE que reprengui el rescat al mar

Alerta que “Líbia no és un port segur” per als migrants || Salvini impedeix desembarcar a Itàlia 140 refugiats

Foto d’arxiu d’un vaixell amb immigrants a prop de Líbia.

Foto d’arxiu d’un vaixell amb immigrants a prop de Líbia.EFE/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) va exigir ahir a la Unió Europea (UE) que reprengui les operacions de rescat marítim i reconegui l’important paper de les ONG en aquestes tasques, després que almenys 150 migrants desapareguessin dijous a prop de la costa líbia, en el pitjor naufragi a la zona en dos anys.

“Les ONG són crucials en les operacions de recerca i rescat, i els seus esforços no han de ser estigmatitzats ni criminalitzats, però a més hi ha d’haver vaixells estatals de salvament de la UE al Mediterrani”, va declarar el portaveu de l’ACNUR, Charlie Yaxley.

Dijous podrien haver mort més de 150 immigrants davant de les costes líbies

“El naufragi a Líbia mostra una vegada més com d’urgents són les nostres peticions a Europa i altres governs perquè es restableixin les operacions de rescat i s’ajudi en el patiment de milers de refugiats i migrants atrapats en el conflicte libi”, va insistir.

Yaxley va subratllar que si es confirma la xifra de més de 150 morts en el naufragi es provarà la pitjor desgràcia ocorreguda al Mediterrani des del maig del 2017. Ara per ara s’han recuperat més d’una trentena de cadàvers.

Així mateix, l’ACNUR va recalcar aquest divendres que “Líbia no és un port segur” per al desembarcament de migrants interceptats o rescatats al mar Mediterrani, davant del deteriorament de seguretat al país africà.

Mentrestant, el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, va anunciar que els 140 migrants que es troben des de dijous a bord de vaixells de la Guàrdia Costanera italiana no desembarcaran si no s’arriba a un acord per a la seua distribució en països europeus.

La Guàrdia Costanera va intervenir dijous per rescatar diversos bots neumàtics a la deriva al Mediterrani central i en va transbordar uns cinquanta que havien estat rescatats pel pesquer italià Accursio Giarratano. El pesquer va rescatar els cinquanta migrants quan es trobaven en aigües internacionals davant de Malta, però aquest país va rebutjar fer-se’n càrrec.

tracking