SEGRE

SUCCESSOS CRIM MASCLISTA

Troben el cadàver d'una dona a l'anar a notificar-li la mort del marit

A Cantàbria, l’home es va estavellar intencionadament amb el cotxe després d’assassinar la víctima || No hi havia denúncies prèvies per violència de gènere

L’estat en el qual va quedar el vehicle de l’home després de l’accident.

L’estat en el qual va quedar el vehicle de l’home després de l’accident.112 CANTABRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va trobar dilluns a última hora el cos sense vida d’una dona de 52 anys amb diverses ferides d’arma blanca al seu domicili de la localitat càntabra d’Escalante. Els agents van anar a la casa a comunicar-li que el seu marit, de 56 anys, acabava de morir en un accident de trànsit al sortir de la via i col·lidir contra un arbre en el quilòmetre 0,8 de la CA-460. El cadàver de l’home també presentava ferides d’arma blanca, tal com es va comprovar al procedir a l’aixecament del cadàver. La delegació del Govern per a la Violència de Gènere va confirmar la mort de la dona com a assassinat masclista. Les primeres investigacions semblen indicar que l’home va apunyalar la dona i després es va treure la vida provocant un accident de trànsit, “tot sembla indicar que es volia treure del mig”, van assenyalar fonts de la delegació del Govern a Cantàbria.

Les víctimes tenien dos fills, cap d’ells menor, i havien estat avis feia poc temps. Segons va explicar la delegació del Govern, no constaven denúncies prèvies per violència de gènere. El matrimoni tenia el domicili fixat a Saragossa, encara que actualment residien al barri San Roque d’Escalante, un poble càntabre de vuit-cents habitants. Segons l’alcalde de la localitat, Francisco Sarabia, el matrimoni estava “molt integrat” al municipi, on passaven llargues temporades des de feia uns dos anys. El president càntabre, Miguel Ángel Revilla, va explicar ahir que va coincidir dissabte passat a la Fira de la Sidra d’Escalante amb la parella, i que la víctima, que se li va atansar a demanar-li una fotografia, li va assegurar que eren “molt feliços a Cantàbria”.

Aquest cas eleva a trenta-sis el nombre de dones assassinades en mans de les parelles o exparelles en el que va d’any i a 1.011 des del 2003. La majoria de les víctimes, un 44,4 per cent tenien entre 41 i 50 anys, tram d’edat també majoritari entre els presumptes agressors. El 61,1% de les dones assassinades eren espanyoles i el 38,9 per cent procedien d’un altre país; entre els agressors, un 61,1% són espanyols i un 38,9 per cent, estrangers. Dels trenta-sis presumptes agressors, onze es van suïcidar després del crim i tres ho van intentar.

Un home segresta i agredeix la seua exparella a Girona

Els Mossos d’Esquadra busquen a un home per haver segrestat la seua exparella i agredir-la en un descampat de les Gavarres a Girona. Els fets van tenir lloc diumenge quan l’home va retenir durant hores la dona en una zona boscosa i després de lligar-la i pujar-la al cotxe la va portar fins al descampat, on li va ruixar líquid irritant per la cara i la va tallar amb un objecte punxant. La víctima es va poder escapar i va aconseguir arribar caminant fins a la localitat de Quart, on va demanar ajuda als veïns. La dona va haver de ser hospitalitzada per les ferides i després de denunciar l’agressió els Mossos van obrir una investigació per provar de localitzar l’agressor.

tracking