SEGRE

POLÈMICA JUSTÍCIA

Podem denuncia vuit ministres per l'Operación Chamartín

Els acusa de corrupció en aquest macroprojecte urbanístic

José Luis Ábalos.

José Luis Ábalos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podem i Esquerra Unida han denunciat a la Fiscalia Anticorrupció vint-i-vuit polítics i empresaris als quals acusen dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, suborn i malversació de cabals públic en el marc del macroprojecte urbanístic conegut com a Operación Chamartín que, després de vint-i-sis anys bloquejat, va rebre dilluns el vistiplau de l’ajuntament de Madrid.

Entre els alts càrrecs assenyalats es compten fins a vuit ministres de Foment del PP i del PSOE, des del lleidatà Josep Borrell, que ho va ser entre els anys 1991 i 1996, fins a l’actual, José Luis Ábalos. A més, aquestes dos formacions també assenyalen els expresidents regionals Esperanza Aguirre i Ignacio Aguado, i els exalcaldes Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Botella. La denúncia, tanmateix, no inclou l’exalcaldessa Manuela Carmena, que va ser la que va donar el vistiplau a la redacció definitiva del projecte.

Arran d’això, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, es va mostrar “tranquil” alhora que “dolgut” i “indignat”. “És una denúncia de Podem contra la gestió de Podem”, va recalcar, i es va preguntar si es tracta d’una “revenja” o una “venjança” entre ells que, a més, s’utilitza per “tacar reputacions” i implicar-hi el PSOE.

En aquesta mateixa línia, el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va recordar que Carmena va ser la que va pilotar l’última fase d’aquest projecte d’urbanització. “El que ha liderat aquesta Operación Chamartín ha estat un Govern de Podem amb una alcaldessa que és Manuela Carmena”, va concloure.

tracking