SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per la mort de la seua exparella a l’Hospitalet

Va morir després de ser ingressada a l’hospital || Polèmica per una campanya de la Junta andalusa contra la violència masclista

Acte per una de les últimes víctimes de violència masclista.

Acte per una de les últimes víctimes de violència masclista.AYUNTAMIENTO DE SANTANDER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir l’exparella de la dona de 21 anys i de nacionalitat peruana que va morir dissabte passat a l’hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, on havia ingressat malferida, com a conseqüència d’una agressió que s’investiga com a violència masclista. El presumpte autor, també peruà, té 22 anys i tenia una ordre d’allunyament de la víctima.

Arran de la mort de la dona, el jutjat d’instrucció de guàrdia de l’Hospitalet va obrir diligències i va encarregar a la Unitat d’Investigació Criminal (UIC) dels Mossos d’Esquadra investigar les circumstàncies de l’agressió.

La de l’Hospitalet és la cinquena víctima mortal a Catalunya per violència masclista

En cas que es confirmés aquesta hipòtesi, la noia morta seria la víctima mortal número 38 de violència masclista a l’Estat en el que va d’any i la cinquena a Catalunya.

En un altre ordre de coses, el PSOE d’Andalusia i Podem Andalusia van exigir ahir a la Junta andalusa la “retirada immediata” de la campanya Denuncia. Vive de la conselleria d’Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació perquè és “ofensiva” per a les dones víctima de violència de gènere.

La Junta d’Andalusia va llançar la setmana passada aquesta campanya de sensibilització contra els maltractaments en la qual s’insisteix en la necessitat que les víctimes i el seu entorn denunciïn per sobreviure i que es basa a presentar dones que han patit la violència masclista i han superat la situació. La campanya té un cost d’1,2 milions d’euros.

Tanmateix, la polèmica per aquesta campanya va augmentar ahir quan a les xarxes socials es va comprovar que les imatges utilitzades per visualitzar la campanya pertanyien a actrius per a un banc d’imatges i no de veritables víctimes de violència de gènere.

Per la seua part, la Junta d’Andalusia va defensar la campanya a l’afirmar que no frivolitza el drama de les dones i ha denunciat que les crítiques del PSOE i Endavant Andalusia pretenen “esgarrapar un grapat” de vots.

tracking