SEGRE

Acaba sense acord la mediació per evitar la vaga d'El Prat

Continua vigent la convocatòria d’aturades a partir del 9 d’agost

Imatge d'arxiu de l'aeroport d'El Prat.

Acaba sense acord la mediació per evitar la vaga d'El PratEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió de mediació que han mantingut aquest dimecres la direcció i el comitè de Trablisa, l’empresa encarregada dels controls de seguretat a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, ha finalitzat sense acord, pel que continua vigent la convocatòria d’aturades a partir del 9 d’agost.

Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, ha explicat al terme de la reunió, que ha durat unes quatre hores, que l’empresa ha acudit a la mediació "sense voluntat de negociar" i que només ha acceptat una de les deu reivindicacions plantejades pels treballadors: la que fa referència al cobrament d’un plus en la nòmina. Malgrat tot, el comitè de vaga sotmetrà aquest dijous la proposta de Trablisa a votació dels treballadors, que en última instància decidiran si es manté o no la vaga.

Giménez també ha avisat que no poden garantir que es cobreixin els serveis mínims del 90 % decretats per la Delegació del Govern a Catalunya, ja que hi ha molts empleats que estan de baixa o de vacances. "Però intentarem complir la llei", ha subratllat.

Segons l’assessor, l’empresa ha rebutjat pràcticament totes les propostes econòmiques dels treballadors, entre les quals es troben un plus d’un euro per hora i l’aparcament gratuït per al personal de la companyia a l’aeroport i "ha tirat pilotes fora".

Trablisa només ha accedit a aprovar un plus de nòmina per als seus empleats que es començarà a aplicar a partir del mes d’octubre, una "proposada de mínims" segons el comitè de vaga, encara que els treballadors ja havien acudit a la reunió sense "gaires esperances" que l’empresa respongués a les seues peticions.

A la seua sortida de la reunió, la directora de Recursos Humans de Trablisa, Pilar Albacete, ha reconegut que l’empresa "no pot assumir" les peticions econòmiques del comitè de vaga, però sí que ha pogut presentar propostes "de caràcter operatiu", tal com havia acordat fer en una altra reunió celebrada la setmana passada.

Albacete ha reiterat que l’empresa està complint el conveni col·lectiu, i ha criticat que el comitè de vaga "s’ha enrocat" en les qüestions econòmiques. Trablisa ha demanat als seus empleats que "tinguin en compte l’esforç de l’empresa" i que abandonin la convocatòria de vaga i tornin a la via negociadora, per a així "no perjudicar els treballadors ni els usuaris de l’Aeroport de Barcelona".

A la vaga estan cridats prop de 500 treballadors encarregats dels controls d’accés d’El Prat, que l’any 2017, llavors sota el paraigua d’Eulen, van secundar una vaga que va provocar problemes en l’operativa de l’aeroport i va acabar amb un laude arbitral d’obligat compliment.

tracking